Biroul Electoral Central a respins cererea MAI de a prelungi votul după ora 21.00

Biroul Electoral Central a respins cererea MAI de a prelungi votul după ora 21.00

Foto Mediafax

Biroul Electoral Central (BEC) a respins duminică solicitarea Ministerului de Interne (MAI) de a prelungi ora de votare ca urmare a formării de cozi în unele secţii votare din cauza măsurilor de prevenirea răspândirii COVID-19, arată G4Media.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit surselor G4Media, BEC a respins prelungirea votării deoarece această posibilitate este prevăzută de legea 208 din 2015, care reglementează alegerile parlamentare, pe când alegerile locale sunt guvernate de legea 115 din 2015, act normativ care nu prevede posibilitatea prelungirii scrutinului.
 
În urmă cu câteva ore, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu şi parafată de Raed Arafat, MAI cerea BEC prelungirea votului după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul este îngreunat din cauza măsurilor de prevenire a răspândire a virusului.
 
„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să îşi exercite dreptul de vot”, se arată în nota trimisă de către MAI, semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu şi parafată de Raed Arafat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările