Băsescu, despre Justiţie: Menţinerea lui Dragnea în Guvern este o greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a făcut referire în discursul său la cazul miniştrilor Varujan Vosganian şi Liviu Dragnea, precizând că nu a avut nicio discuţie în cei nouă ani de mandat cu magistraţii.


„Începând de astăzi avem o respingere a unei solicitări DIICOT pentru începerea urmăririi penale a Ministrului Economiei. Nu e treaba mea să fac aprecieri dacă este îndreptăţită sau nu solicitarea Parchetului, dar cred că această blocare a accesului Parchetului la un mebru al Guvernului este o greşeală, la fel cum o greşeală este şi menţinerea lui Dragnea în Guvern.“, a afirmat Băsescu.

Şeful statului nu a ezitat să critice actuala guvenare şi a atras atenţia asupra consecinţelor privind raportul MCV. „USL nu mai simte nicio responsabilitate pentru un raport MCV bun. Este mai important pentru ei să-şi apere oamenii, decât să permită ţării să aibă un raport favorabil. Politicul este o frână pentru România spre Schengen. Din cauza întâmplărilor din Senat şi din Guvern vom primi aprecieri negative pentru tot ce facem aici şi este păcat“, a mai spus Băsescu.

Preşedintele a explicat că nu a vorbit niciodată cu un procuror sau judecător. „Orice politician, în aceste zile, care are vreo problemă penală, invocă procurorii băsişti. Vă spun public că nu există procuror sau judecător care să poată spune că în cei 9 ani de mandat a avut o discuţie cu mine pe vreun dosar. Am întrebat o singură data despre termenele unui dosar de terorism“, a mai adăugat Băsescu.

Senatul a respins astăzi cererea de începere a urmării penale pe numele senatorului liberal Varujan Vosganian, cu 126 de voturi „împotrivă“ şi doar 25 „pentru“. La scurt timp, însă, Varujan şi-a prezentat demisia, care a fost acceptată de premierul Ponta. Demisia nu-l pune la dispoziţia Justiţiei, Vosganian fiind apărat de votul negativ al Senatului.

Ulterior, Varujan Vosganian şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Economiei, după ce Senatul a votat împotriva urmării sale penale de către DNA. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Varujan Vosganian nu este singurul care are probleme cu Justiţia. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul fraudării referendumului din 2012 privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii Supreme urmând să fie repartizat unui complet de judecată care va stabili şi primul termen al procesului. La data organizării referendumului, Liviu Dragnea era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi secretar general al PSD.





 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite