Marţi se decide soarta pactului de coabitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că marţi se va discuta ficare punct prevăzut în acordul de cooperare instituţională semnat între premier şi şeful statului.

UPDATE: Guvernul va fi reprezentat la discuţiile solicitate de preşedintele Traian Băsescu privind politica externă şi justiţia de către cei doi miniştri de resort, respectiv Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, aceştia urmând să se întâlnească cu doi consilieri ai preşedintelui, a anunţat premierul Ponta.

„Înainte de orice altă măsură, am decis să încep discuţiile la nivel tehnic ale încălcărilor grave din acordul de cooperare instituţională. Premierul a încălcat pactul în materie de politică externă şi justiţie. Vă amintiţi când premierul a spus că vrea independenţa statului Kosovo sau declaraţiile lui Victor Ponta, care spunea despre guvernul sirian că este criminal? Acum, vedeţi că Bashar stă la masă şi negociază cu SUA şi cu Rusia“, a afirmat Băsescu.

Marţi, două comisii, una din partea Administraţiei Prezidenţiale, şi alta din partea premierului se vor reuni pentru a dezbate fiecare punct din acordul de coabitare.

„Acordul de colaborare instituţional cu premierul, personal, am constatat că a fost încălcat consistent în domenii precum politica externă, stat de drept, independenţa justiţiei. Din acest motiv, am decis ca înainte de orice măsură, să declanşez mecanismul de consultare, prevăzut în punctul sapte al acordului, mâine, discuţii la nivel tehnic pentru o analiză pe punctele enunţate“, a mai afirmat Băsescu.

Invitat în cadrul emisiunii „Evenimentul zilei” de la B1TV, preşedintele Băsescu Traian a declarat, joi, că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa Justiţiei, „s-a prăbuşit ieri” şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.

Premierul Victor Ponta i-a replicat lui Traian Băsescu, spunând că el nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

"Eu nu denunţ pactul deşi preşedintele a fost consecvent până acum, în sensul că l-a încălcat de sute de ori. Preşedintele astăzi zice una, mâine zice alta", a spus Ponta la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite