Ana Birchall: Plângerea penală a PNL la adresa premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD Liviu Dragnea reprezintă un gest de imagine ridicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall
Ana Birchall

Dacă PNL doreşte să acţioneze ca partid democratic de opoziţie, atunci are la dispoziţie instrumentele parlamentare garantate de Constituţie. Atacul la adresa premierului Viorica Dăncilă prin sesizarea Parchetului este un gest politicianist ieftin, susţine vicepremierul Ana Birchall.

„Politica externă a României nu trebuie să devină un câmp al luptei politice interne. Într-o perioadă delicată, cu frământări la nivel regional şi european, România reprezintă un pilon de stabilitate şi securitate, statut pe care avem datoria să-l păstrăm. Atribuţiile în politica externă a României sunt împărţite între Guvern (prin programul de guvernare), Preşedinţie şi Parlament. România are nevoie de responsabilitate, nu de acţiuni profund blamabile ale adversariilor politici care nu fac decât să afecteze credibilitatea ţării noastre, exportând conflicte create artificial pentru obţinerea de avantaje electorale“, susţine Ana Birchall, care aminteşte şi de schimbarea Guvernului Ponta. 

„Am trecut, deja, în 2015, prin schimbarea unui Guvern ales democratic în urma votului liber exprimat în alegeri. Pornită de la o plângere penală şi amplificată de presiunile Preşedintelui pentru demisia prim-ministrului de atunci, povestea plecării Guvernului Ponta în 2015 capătă noi înţelesuri astăzi după ce curtea supremă a hotărât achitarea, înscenarea fiind demontată în instanţă. Cu toate acestea, guvernarea a fost pierdută, iar România a stagnat un an cu «Guvernul meu»“, arată vicepremierul. 

„Într-un stat democratic, o guvernare legitimă este aceea rezultată în urma votului majorităţii românilor. Guvernul Dăncilă trebuie să fie lăsat să îşi ducă la îndeplinire programul de guvernare pentru care a primit încrederea românilor şi votul majorităţii parlamentare - o guvernare care produce creştere economică şi mai mulţi bani în buzunarele românilor. Sper ca guvernul legitim ales să nu fie schimbat cu "Guvernul meu", care să blocheze mărirea salariilor şi a pensiilor şi să perpetueze abuzurile, iar scenariul din 2015 să nu se mai repete vreodată, deşi modul de operare pare să se repete!“, conchide Ana Birchall.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite