Ţuţuianu: Pro România trebuie să aibă candidat propriu la prezidenţiale

Ţuţuianu: Pro România trebuie să aibă candidat propriu la prezidenţiale

Adrian Ţuţuianu FOTO Inquam Photos/George Calin

Vicepreşedintele Pro România, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că partidul din care face parte trebuie să vină cu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale. Anunţul său vine în contextul în care şi PSD şi ALDE au afirmat că vor avea candidaţi proprii,

Ştiri pe aceeaşi temă

În ce priveşte declaraţia sa de luni în care preciza că Pro România ar trebui să o susţină pe Gabriela Firea la prezidenţiale dacă va candida independent, senatorul a explicat că afirmaţia a fost făcută în nume personal şi că nu s-a consultat cu partidul.

„Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă”, a declarat Ţuţuianu, citat de Agerpres.

După ce atât PSD cât şi ALDE au anunţat că vor avea candidaţi proprii la prezidenţiale, vicepreşedintele Pro România a spus că şi partidul său va trebui să desemneze un candidat propriu într-un termen „cât mai scurt”.

„PSD a decis că merge cu un candidat propriu şi apoi vorbeşte cu Pro România sau cu ALDE, cei de la ALDE au spus că soluţia este Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, ceea trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt. Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluţiile sunt foarte rapide şi probabil va trebui să decidem ceva mai devreme şi să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român”, a adăugat Ţuţuianu.

De aceeaşi părere este şi prim-vicepreşedintele Pro România din Iaşi, Bogdan Abălaşi, care îl susţine pe Victor ponta pentru acest rol.

„Vom avea candidat propriu. Asta e soluţia pentru un partid care a luat un scor bun la europene şi vrea să se consolideze. Va fi un candidat care să certifice evoluţia partidului”, a declarat Bogdan Abălaşi, citat de News.ro.

Totuşi, Ţuţuianu e de părere că Sorin Câmpeanu sau Corina Creţu ar fi o variantă mai bună de candidat.

„Cine va fi candidatul nostru? Prima opţiune discutată în partid a fost Sorin Câmpeanu, a fost avansată şi opţiunea Corina Creţu, iar eu în nume personal, ieri (luni n.r.), deci nu am avut o consultare cu partidul, am spus că susţinerea doamnei Firea candidat independent, pentru că statutul de primar nu-i permite să fie membru al Pro România, ar putea fi o soluţie care să ne ducă în turul doi”, a conchis Ţuţuianu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: