Victor Torla, Lockheed Martin: România vrea să cumpere avioane de luptă F-16 Fighting Falcon de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
F-16 Fighting Falcon din dotarea Forţelor Aeriene Române
F-16 Fighting Falcon din dotarea Forţelor Aeriene Române

Interesul pentru avioane militare F-16 Fighting Falcon creşte în întreaga lume datorită noilor variante aflate în fabricaţie, a declarat un oficial al producătorului, gigantul american al industriei de apărare şi securitate Lockheed Martin.

Concret,  Lockheed Martin a găsit noi clienţi pentru platforma F-16, modelele upgradate Block 60 şi Block 70, ca şi pentru configuraţia F-16V, a declarat, pentru publicaţia de specialitate Janes.com, directorul de dezvoltare al companiei americane, Victor Torla. Printre aceşti noi clienţi se află şi ţări care utilizează variante mai vechi de F-16, cum ar fi România sau Iordania.  

Reamintim că, Forţele Aeriene Române au în dotare, în cadrul Escadrilei 53, 12 avioane de luptă F-16 Fighting Falcon. În luna martie, după ce au fost certificaţi la nivel naţional, piloţii români de F-16, care zboară sub numele “WARHAWKS” (Şoimii războiului –n.red.)  vor începe să execute misiunile de poliţie aeriană. 

Responsabilii MApN au declarat cu ceva timp în urmă că vor să mai achiziţioneze încă 40 de avioane de luptă F-16. 

Preţul unui astfel de aparat este situat între 15 şi 19 milioane de dolari la care se adaugă alte sume pentru echipamente auxiliare şi muniţie, aşa că valoarea totală a programului nu este de neglijat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite