Un pilot TAROM a fost infectat cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarom aeronava noua ATR

Un pilot TAROM a fost depistat pozitiv cu noul virus, SARS-CoV-2. Informaţia a fost confirmată de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Potrivit acestuia, pilotul este asimptomatic

Este vorba de un pilot de ATR, iar sursele G4Media.ro spun că acesta se afla în autoizolare la domiciliu de la finalul săptămânii trecute, însă înainte intrase în contact cu mai mulţi colegi. 

"Colegul nostru se simte foarte bine, este asimptomatic. El a fost în contact cu o persoană care a fost declarată pozitiv duminică. Colegul nostru a anunţat duminică oficial şi celelalte persoane cu care a fost în contact direct. Este vorba despre zece persoane, toţi piloţi. De duminică toţi se aflau în autoizolare la domiciliu, aşteptau rezultatul testului efectuat pentru primul pilot. Acum toţi se află la autoizolare, în continuare, şi ei şi familiile lor. Estimăm un număr total de 30 de persoane, împreună cu familiile lor, care se află la autoizolare. Toţi sunt asimptomatici, sunt ok, nu au niciun simptom", a explicat directorul general al companiei, George Barbu., care a mai precizând că piloţii nu au intrat în contact la o şedinţă, ci "a fost o întâlnire a lor".

La prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloţi. O parte dintre aceştia au mai avut contact cu 22 de colegii şi cu 19 membri de familie, a comunicat compania. Trebuie menţionat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfăşoară normal. Piloţii Airbus şi Boeing împreună cu personalul navigant îşi desfăşoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere şi de prevenire a răspândirii a noului coronavirus.

De asemenea, flota ATR îşi desfăşoară activitatea normal, cu excepţia contacţilor direcţi ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni şi a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situaţie., mai arată compania.

Pe de altă parte, mai multi angajaţi ai Administratiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A su fost infectaţi cu COVID-19, a declarat pentru „Adevărul”  specialistul în aviaţie Sorin Stoicescu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite