200 de români care lucrează într-un abator din Germania, confirmaţi cu noul coronavirus. Reacţia MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Birkenfeld, Germania, au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu Covid-19, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.


Din informaţiile comunicate de către autorităţile germane, din totalul de 700 de angajaţi ai unităţii respective, aprox. 500 sunt lucrători români. Aceştia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajaţi ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

„Cu privire la informaţia conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmaţi pentru infecţia cu COVID-19, autorităţile germane au indicat că 300 de angajaţi ai abatorului sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul COVID-19 şi au fost introduşi în carantină. De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetăţenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetăţeni români”, se arată în coomunicatul MAE, citat de Digi24.

Majoriatea celor infectaţi sunt asimptomatici

MAE precizează că, în conformitate cu datele comunicate de autorităţile germane, dintre cei contaminaţi, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare. Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

Sursa citată menţionează că până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin şi la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români menţionaţi.

MAE reiterează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate tratează cu prioritate orice solicitare de sprijin din partea cetăţenilor români şi întreprind demersuri pentru soluţionarea fiecărei situaţii, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19.

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în străinătate şi se confruntă cu situaţii dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite