Un copil de 6 ani şi părinţii, victime ale unei explozii la un ştrand din Satu Mare. Cei doi adulţi, în stare foarte gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de şase ani şi părinţii săi au suferit arsuri grave în urma unei explozii produse la băile termale din Acâş, Satu Mare. Cei trei au fost transportaţi, de urgenţă, cu un avion militar la Bucureşti. Familia se afla la balenoterapie când conducta de apă termală a explodat. Din primele informaţii, bărbatul şi-ar fi aprins o ţigară, deşi acest lucru era interzis.

UPDATE Cei doi soţi care au suferit arsuri grave în urma exploziei unei conducte de apă termală la ştrandul din Acâş, Satu Mare, sunt în stare foarte gravă, la Spitalul de Arşi din Capitală, iar copilul lor este stabil, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, potrivit reprezentanţilor celor două unităţi.

Copilul lor, în vârstă de 6 ani, se află la Spitalul „Grigore Alexandrescu” şi este stabil, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Raluca Călin. Copilul are arsuri pe 60% din corp, care nu vor fi uşor de vindecat, a mai spus medicul.

Deflagraţia s-a produs, luni, în jurul orei 18.00, la ştrandul Acâş, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare.

Serviciul judeţean de ambulanţă a preluat trei persoane care au suferit arsuri - un copil de şase ani şi părinţii acestuia - şi le-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean Satu Mare, transmite Mediafax.

Potrivit spuselor acestora, ei se aflau într-o încăpere unde făceau balneoterapie, când s-a produs o flamă, potrivit medicului Heinrich Otto de la UPU, care a preluat cazul.

Arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

Cei doi adulţi au suferit arsuri pe 70 - 80% din corp, iar copilul pe 50 - 60% din suprafaţa corpului.

Pacienţii erau conştienţi şi au primit calmante, urmând să fie transportaţi la Bucureşti pentru a primi îngrijiri de specialitate, a mai spus medicul. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că ministrul Gabriel Oprea a solicitat un avion militar pentru preluarea răniţilor.

Aeronava a decolat, luni noapte, cu un echipaj SMURD la bord, pentru a-i transporta pe cei doi adulţi la Spitalul de Arşi şi pe copil, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite