Un asteroid va trece miercuri la mică distanţă de Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un asteroid de mărimea unui automobil va trece miercuri la mică distanţă de Pământ, potrivit space.com, dar nu există riscul unei ciocniri cu planeta noastră, ne liniştesc experţii NASA.

Asteroidul 2011 CA7 are un diametru de aproape 3 metri şi va trece la o distanţă de 103.480 de kilometri de Terra - o treime din distanţa dintre Terra şi Lună (distanţa dintre Terra şi Lună este de 384.402 kilometri) - potrivit datelor transmise de programul NASA de monitorizare a asteroizilor, informează space.com.

Descoperit de astronauţi la începutul lunii, asteroidul se va afla la cea mai mică distanţă de Terra la ora României 21.25, potrivit calculelor specialiştilor NASA din cadrul Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Acesta este al doilea asteroid care trece într-un interval de cinci zile pe lângă planeta noastră. Pe 4 februarie, asteroidul 2011 CQ1, cu un diametru de 1,3 metri, s-a aflat pentru o scurtă perioadă de timp la o distanţă de doar 5.471 de kilometri de Terra.

image

foto: space.com

2011 CA7 nu prezintă niciun risc pentru Terra - chiar dacă va intra în atmosfera terestră, asteroidul nu va supravieţui "călătoriei" către scoarţa terestră. Fiind prea mic, el se va sparge în mii de bucăţi care se vor dezintegra în atmosferă.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, asteroizi precum 2011 CA7 şi 2011 CQ1 trec destul de des în apropiere de Terra, însă dimensiunile lor reduse îi fac dificil de detectat.

NASA, agenţiile spaţiale ale celorlalte ţări, dar şi mulţi astronomi amatori urmăresc cu regularitate orbitele asteroizilor şi ale cometelor, cu ajutorul unui program special de monitorizare a spaţiului din imediata apropiere a Terrei, cu scopul de a identifica acele corpuri cereşti care ar putea prezenta riscul unei coliziuni cu Terra.

Asteroizii consideraţi "periculoşi" sunt aceia care au diametre ce depăşesc 150 de metri şi ale căror orbite îi aduce la distanţe foarte mici de Terra.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite