Scandalul de la Antene. Mitică Dragomir, către magistrat: „Să trăiţi dom' preşedinte!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti judecă miercuri un nou termen în dosarul „Scandalul de la Antene” în care omul de afaceri Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la şantaj. Dumitru Dragomir s-a prezentat în faţa instanţei unde a dat declaraţii complete. Acesta a susţinut că fostul şef al ANAF Şerban Pop a vrut să-l „bage la puşcărie”.

UPDATE Dumitru Dragomir a ieşit de la Curtea de Apel Bucureşti după ce a dat declaraţii în faţa magistraţilor.

„Ponta m-a dat jos de la Liga. I-a convins pe preşedinţii de cluburi să mă termine”, a spus Dragomir.

De asemenea, acesta a precizat că motivul ar fi comisioanele de la transmisiile de meciuri. 

„Procuratura nu o să lase neterminat acest caz”, a spus Dragomir. 

Despre Şerban Pop, fostul şef al ANAF, Dragomir a spus că acesta ar fi vrut să-l bage în flagrant.

„A vrut să mă bage în puşcărie. Dacă-i dădeam bani atunci îmi făcea flagrant”, a spus Dragomir.

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a dat miercuri o declaraţie de martor în dosarul de şantaj în care este implicat şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu. El a dat detalii despre o mită pe care comisarii Gărzii Financiare i-ar fi cerut-o atunci când au ridicat un contract. 

„În ultimul timp am început să fiu mai credincios”, a mai completat Dumitru Dragomir care i-a cerut magistratului să vorbească mai tare pentru că este bătrân şi nu prea aude.

„I-am cunoscut pe Ioan Bendei şi Sorin Alexandrescu în perioada când am fost preşedintele al Ligii Profesioniste de Fotbal. Nu sunt în relaţii de prietenie cu aceştia. Am primit în 2013 o scrisoare. Eu aveam un contract în participaţiune cu RCS-RDS. Am avut o altercaţie cu RCS-RDS. M -au jignit cândva. Cu cei de la Antene nu aveam nimic”, a spus Dragomir.

Acesta a mai spus că a fost citat la DNA de ziua lui pentru a da o declaraţie în calitate de martor.

Dumitru Dragomir a arătat că în 2012 a fost un control al Gărzii Financiare la Bodu SRL. La control s-ar fi întâmplat nişte lucruri pe care iniţial nu le-a spus, dar acum s-a hotărât să le spună. 

„Am jurat cu mana pe Biblie. Cei de la Garda Financiară au cerut originalul contractului de asociere intre RCS-RDS şi Bodu”, a spus Dragomir care a explicat că toată lumea ştia că RCS-RDS  era interesată de clădirea Bodu, potrivită pentru un studio de televiziune. 

În timpul controlului ar fi venit la Dragomir directoarea economică de la Bodu şi i-ar fi spus că unul dintre cei de la Garda Financiară ar fi cerut 5.000 de euro sau dolari. 

„Am întrebat dacă este totul în regulă şi că era totul în regulă. Banii erau ca ei să nu mai vină în control. M-am dus la el şi le-am spus că le dau o cafea, o masă, dar bani niciodată. Echipa de control a luat originalul contractului, fără a încheia un proces verbal în acest sens. Actul respectiv a fost încheiat ulterior”, a povestit fostul şef al LPF.

De asemenea, acesta a arătat că fiul său, care juca tenis cu adjunctul lui Şerban Pop - şeful Fiscului, i-ar fi spus să nu mai dea bani că nu vor mai fi controale.

Dragomir a spus că atunci s-a decis să nu le dea bani celor de la Garda Financiară şi i-ar fi interzis şi fiului său să o facă.

„Când am văzut scrisoarea (care cerea date despre contractul cu RCS-RDS) de la Jurnalul Naţional am crezut că vrea să mă schimbe cineva din funcţie. Mie-mi era frică atunci de Becali, de Copos, nu de Antene şi de RCS-RDS”, a spus Dragomir.

Întrebat dacă alte instituţii media au cerut date despre acest contract, a spus că nu: „Am avut o discuţie cu Vîntu, dar pe alte teme”.

Despre fostul şef al Fiscului, Dragomir a spus: „Eu am crezut că Pop vrea să mă dea afară de la Ligă, nu-l cunosc"

La plecare, după ce a semnat declaraţia de martor, acesta i-a spus judecătorului: „Să trăiţi dom' preşedinte!”.

La termenul de miercuri trebuia să mai fie audiat şi martorul Corneliu Spulber, însă acesta a lipseşte.

Următorul  termen din acest proces va avea loc pe 18 noiembrie. 

La termenul de miercuri al dosarului „Scandalul de la Antene” a fost audiat, în calitate de martor, Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

În sala de judecată sunt prezenţi şi Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu.

Dragomir ar fi personajul-cheie în acest şantaj, după ce directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, i-ar fi ameninţat pe reprezentanţii RCS-RDS că va da publicităţii un contract de asociere între RCS-RDS şi o firmă a lui Dumitru Dragomir, Bodu SRL, prin care fostul şef al Ligii deţine restaurantul Crystal Palace Ballroms.

În urma acestui contract, firma lui Dragomir ar fi primit 1,7 milioane de euro, în 2010, perioadă în care RCS-RDS obţinea drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1.

Dan Voiculescu şi fiica sa Camelia, trimişi în judecată în acest caz

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis trimiterea în judecată a mai multor persoane: directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, omul de afaceri Dan Voiculescu, fiica fondatorului Partidului Conservator, Camelia, aproape toată conducerea Antena TV, preşedintele ANAF de la acea dată, Şerban Pop şi directorul general al Intact Publishing, George Matiescu.

Anchetatorii susţin că, pe parcursul anchetei, Sorin Alexandrescu ar fi încercat să îi acopere pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu este acuzat, alături de fiica sa Camelia, de complicitate la şantaj, în timp ce Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj.

Şerban Pop - preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) la data comiterii şantajului - este acuzat de anchetatori de folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar Matiescu, de şantaj.

Bendei ar fi fost forţat să semneze un contract 

Potrivit procurorilor, „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe Ion Bendei, administratorul RCS-RDS, să semneze un contract în condiţii prestabilite şi impuse de el“.

În plus, Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group, i-ar fi spus lui Bendei că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că în acest scop va fi realizată o anchetă jurnalistică.

Totodată, procurorii precizează că Alexandrescu ar fi dispus trimiterea, către Ioan Bendei şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general.

Sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, prin aceste adrese se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

„În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, se arată în comunicatul emis luni de procurorii DNA.

„Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat“, se precizează în comunicatul DNA.

Potrivit aceleiaşi surse, „Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „Scandalul de la Antene“. Camelia Voiculescu: Alexandrescu mi-a zis că se întâlneşte cu cineva de la RCS-RDS. I-am zis să aibă grijă

STENOGRAME Dosarul „Scandalul de la Antene”. Dan Voiculescu trimis în judecată pentru complicitate la şantaj:  "Faceţi, tată, faceţi plângeri!"

VIDEO Scandalul de la Antene. Postul TV Antena 3 şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, urmăriţi penal în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu

   

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS

Scandalul de la Antene: Camelia Voiculescu şi Dan Matiescu, director Intact Publishing, puşi sub acuzare pentru complicitate la şantaj

Dan Voiculescu le scrie magistraţilor: avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii şi subordonări oculte

        

Inspecţia Judiciară verifică o „campanie susţinută, agresivă” a Intact împotriva unor magistraţi

       

ANAF: Nu e exclus ca angajaţi din Garda Financiară să fi dat contractul Bodu SRL-RCS-RDS unor reprezentanţi ai Antena Group

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea din arest a şefului Antenelor. Sorin Alexandrescu a plecat din arestul Poliţiei Capitalei

Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir audiat în dosar: „Lupta e între doi elefanţi“

Motivarea judecătorilor. Voiculescu ştia de şantajul directorului Antenelor: „Cum merge treaba cu RCS-ul?“ Alexandrescu: „Deja avem pe post“

STENOGRAME Sorin Alexandrescu, arestat. Cum îl implora şeful Digi pe omologul de la Antene să nu-l şantajeze

Şantajul cu promo la TV. Cum punea Sorin Alexandrescu presiune pe şeful RCS-RDS

Dezvăluirea ucisă de şantajul Antenei. Investigaţia jurnalistică, arma presiunii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite