Dosarul „Scandalul de la Antene“. Camelia Voiculescu: Alexandrescu mi-a zis că se întâlneşte cu cineva de la RCS-RDS. I-am zis să aibă grijă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, miercuri, un nou termen în dosarul „Scandalul de la Antene” în care omul de afaceri Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la şantaj. La termenul de astăzi, fiica omului de afaceri, Camelia, a negat acuzaţiile care i se aduc şi a precizat că ştia că Sorin Alexandrescu se întâlnea cu oameni din RCS-RDS, însă nu ştia cu cine şi de ce.

Camelia Voiculescu s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti pentru a da declaraţii în faţa magistraţilor. 

„Nu recunosc învinuirile care mi se aduc în acest dosar.Nu deţin funcţia de administrator la niciuna din societăţi, acestea sunt conduse de consiliul de administrator din care nici eu şi nici sora mea nu facem parte. M-am implicat în activitatea acestor societăţi doar în limitele conferite unui acţionat. Concret, implicarea a constat în numirea membrilor Consiliului de Administraţie, stabilirea obiectivelor anuale şi planul de investiţii”, a spus Camelia Voiculescu. 

Aceasta a povestit cum în cursului anului 2008 a fost contactată de Alexandru Oprea, de la RCS-RDS, care i-ar fi propus să participe împreună la licitaţia organizată de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pentru a transmite meciurile de fotbal, moment în care aceasta s-a consultat cu tatăl său, Dan Voiculescu.

„În cursul anului 2008, domnul Alexandru Oprea de la RCS-RDS a solicitat să avem o întâlnire, iar în cursul acesteia mi-a propus să participăm împreună, prin societăţile noastre, la licitaţia organizată la LPF (Liga Profesionistă de Fotbal - n.r.) pentru transmiterea meciurilor de fotbal. Am vorbit cu tatăl meu care mi-a zis că decizia îmi aparţine, dar mi-a spus să am grijă că e posibil ca cei de la RCS-RDS să se folosească de mine. Ulterior mi-am dat seama că tatăl meu a avut dreptate”,a  spus fiica afaceristului.

„În 2010, după ce Sorin Alexandrescu a devenit director al Antena 1, la propunerea acestuia, A1, A2, Euforia şi GSP TV s-au unit şi au devenit Antena Group. A3 nu avea legătură cu societatea. Datorită acestei forme de organizare Sorin Alexandrescu nu putea să dea dispoziţii celor de la Antena 3 şi nici cei de acolo lui.  În 2011 am aflat de la avocaţii aflaţi în negocieri că nu s-a reuşit încheierea unui contract cu RCS pentru transmiterea prin satelit a posturilor Antena TV Grup  şi nici Antena 3, iar în 2012 am aflat de la avocaţi că RCS a intervenit într-un proces în care eram implicaţi şi în care ceream încheierea contractului de transmitere prin satelit”, a povestit Camelia Voiculescu.

Camelia Voiculescu a declarat că ştia că Sorin Alexandrescu avea întâlniri cu oameni din RCS-RDS, însă a precizat că nu ştia cu cine şi de ce. 

„Pe 14 mai 2012 am participat la o şedinţă, la Antena 1. Era o şedinţă unde trebuiau aprobate unele investiţii importante pentru grila de programe, iar spre finalul şedinţei Sorin Alexandrescu s-a ridicat şi mi-a spus că pleacă, iar eu l-am întrebat unde. El mi-a spus că la o întâlnire cu RCS, iar eu i-am spus sa aibă grijă. La acel moment relaţia personală dintre mine şi el era la început si nu o făcusem publică. Ştiam că Alexandrescu se întâlneşte cu persoane de la RCS RDS, însă nu ştiam cu cine şi nici exact de ce, însă presupuneam că aceste întâlniri au legătură cu contractului de transmitere prin satelit a postului TV. Sorin Alexandrescu se întâlnea şi cu reprezentanţi altor societăţi pentru încheierea unor astfel de contracte”, le-a mai spus Camelia Voiculescu magistraţilor.

Camelia Voiculescu: Alexandrescu s-a mai implicat în investigaţii jurnalistice

De asemenea, aceasta a povestit că Alexandrescu nu i-ar fi spus niciodată, în perioada ianuarie -mai 2013, că s-ar afla în posesia unui contract încheiat intre RCS-RDS şi societatea lui Dumitru Dragomir. 

Întrebată de judecător dacă Alexandrescu se ocupa de investigaţii de presă, Camelia Voiculescu a răspuns „La posturile de televiziune din cadrul societăţii ajung diverse informaţii din mai multe surse şi din câte ştiu Sorin Alexandrescu s-a mai implicat în investigaţii jurnalistice privind diverse informaţii primite”.

Fiica mogulului le-a mai spus magistraţilor că Dan Voiculescu i-a spus să îi atragă atenţia lui Sorin Alexandrescu asupra faptului că firma RCS-RDS este apropiată familiei lui Traian Băsescu, arătându-i un contract de vânzare-cumpărare autentificat de Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte.

„Într-o discuţie cu Dan Voiculescu i-am spus că Sorin Alexandrescu avea o întâlnire cu cei de la RCS-RDS, iar tatăl meu mi-a atras atenţia că, în contextul conflictului dintre el şi Traian Băsescu, RCS-RDS este apropiat de familia Băsescu, ocazie cu care îmi şi arătase nişte înscrisuri, un act de vânzare - cumpărare care fusese autentificat de Ioana Băsescu. Un alt contract în care RCS -RDS cumpăra cu 4 milioane de euro un canal de muzică de la o persoană apropiată Ioanei Băsescu. Tatăl meu mi-a cerut să-i atrag atenţia lui Sorin Alexandrescu să aibă grijă la întâlnirile cu cei de la RCS, spunându-mi ceva de o înşelăciune sau şantaj mediatic. Ulterior, tatăl meu se referă la conversaţia anterioară, şi-mi cerea din nou să-i atrag atenţia lui Sorin, să fie atent. Regret că nu am acordat atenţie la aceste avertismente şi nu am fost mai insistentă în această problemă”, a spus Camelia Voiculescu.

Instanţa a acordat un nou termen, respectiv 27 mai.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis trimiterea în judecată a mai multor persoane: directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, omul de afaceri Dan Voiculescu, fiica fondatorului Partidului Conservator, Camelia, aproape toată conducerea Antena TV, preşedintele ANAF de la acea dată, Şerban Pop şi directorul general al Intact Publishing, George Matiescu.

Anchetatorii susţin că, pe parcursul anchetei, Sorin Alexandrescu ar fi încercat să îi acopere pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia.
 
Potrivit DNA, Dan Voiculescu este acuzat, alături de fiica sa Camelia, de complicitate la şantaj, în timp ce Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj.
 
Şerban Pop - preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) la data comiterii şantajului - este acuzat de anchetatori de folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar Matiescu, de şantaj.

Bendei ar fi fost forţat să semneze un contract 

Potrivit procurorilor, „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe Ion Bendei, administratorul RCS-RDS, să semneze un contract în condiţii prestabilite şi impuse de el“.

În plus, Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group, i-ar fi spus lui Bendei că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că în acest scop va fi realizată o anchetă jurnalistică.
 
Totodată, procurorii precizează că Alexandrescu ar fi dispus trimiterea, către Ioan Bendei şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general.
 
Sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, prin aceste adrese se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.
 
„În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, se arată în comunicatul emis luni de procurorii DNA.
 
„Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat“, se precizează în comunicatul DNA.
 
Potrivit aceleiaşi surse, „Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

STENOGRAME Dosarul „Scandalul de la Antene”. Dan Voiculescu trimis în judecată pentru complicitate la şantaj:  "Faceţi, tată, faceţi plângeri!"

VIDEO Scandalul de la Antene. Postul TV Antena 3 şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, urmăriţi penal în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu

   

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS

Scandalul de la Antene: Camelia Voiculescu şi Dan Matiescu, director Intact Publishing, puşi sub acuzare pentru complicitate la şantaj

Dan Voiculescu le scrie magistraţilor: avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii şi subordonări oculte

        

Inspecţia Judiciară verifică o „campanie susţinută, agresivă” a Intact împotriva unor magistraţi

       

ANAF: Nu e exclus ca angajaţi din Garda Financiară să fi dat contractul Bodu SRL-RCS-RDS unor reprezentanţi ai Antena Group

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea din arest a şefului Antenelor. Sorin Alexandrescu a plecat din arestul Poliţiei Capitalei

Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir audiat în dosar: „Lupta e între doi elefanţi“

Motivarea judecătorilor. Voiculescu ştia de şantajul directorului Antenelor: „Cum merge treaba cu RCS-ul?“ Alexandrescu: „Deja avem pe post“

STENOGRAME Sorin Alexandrescu, arestat. Cum îl implora şeful Digi pe omologul de la Antene să nu-l şantajeze

Şantajul cu promo la TV. Cum punea Sorin Alexandrescu presiune pe şeful RCS-RDS

Dezvăluirea ucisă de şantajul Antenei. Investigaţia jurnalistică, arma presiunii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite