Rusia îi înfometează pe apărătorii de la fabrica Azovstal din Mariupol şi nu-i lasă pe civili să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Azovstal FOTO arhivă Adevărul
Fabrica Azovstal FOTO arhivă Adevărul

Institutul pentru Studiile Războiului (ISW) din SUA arată în cea mai recentă analiză a situaţiei din Ucraina că forţele ruse „vor încerca să-i înfometeze pe apărătorii rămaşi la fabrica Azovstal din Mariupol”, relatează  The Guardian.

Autorităţile ucrainene spun că sute de militari şi civili se află în interiorul fabricii de oţel şi au cerut în mod repetat o încetare a focului pentru a permite civililor să plece în siguranţă. Aceasta, în condiţiile în care oamenii blocaţi înăuntru rămân fără mâncare şi apă.

Ieri, din interiorul fabricii asediate a apărut o înregistrare video care arată femei şi copii ce spun că „nu mai au putere” şi că trebuie evacuaţi de urgenţă.

Moscova a declarat săptămâna aceasta victoria la Mariupol şi a spus că forţele sale nu trebuie să preia controlul asupra fabricii. Kievul a spus însă că oraşul continuă să reziste. Sâmbătă, un consilier prezidenţial ucrainean, Oleksi Arestovici, a declarat că forţele ruse au reluat atacurile aeriene şi au încercat să asalteze centrala.

„Apărătorii noştri rezistă, în ciuda situaţiei foarte dificile, şi chiar efectuează contraraiduri”, a spus el.

Potrivit ISW, forţele ruse vor încerca probabil să-i înfometeze pe cei care rămân în fabrică şi nu vor permite evacuarea civililor adăpostiţi acolo. ISW a mai spus că Rusia va continua să atace la sud-est de la Izium, la vest de Kreminna şi Popasna şi la nord de oraşul Doneţk.

„Forţele ruse vor creşte probabil amploarea operaţiunilor ofensive terestre în zilele următoare, dar este prea devreme să spunem cât de repede vor face acest lucru sau cât de mari vor fi aceste ofensive”, se arată în raport.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia desfăşoară lansatoare mobile de rachete Iskander-M lângă graniţa cu Ucraina. Bilanţul pierderilor suferite de invadatori

LIVE TEXT | Război în Ucraina. „Lupte grele” în Mariupol, atac cu rachete în Odesa. Ucrainenii anunţă că au recucerit trei localităţi lângă Harkov

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite