Radu Stroe: „Mai sunt trei sate izolate şi două drumuri judeţene blocate în judeţul Botoşani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne. FOTO Adevărul
Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne. FOTO Adevărul

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a prezentatduminică dimineaţă situaţia drumurilor şi a satelor izolate din judeţul Botoşani. Astfel, potrivit ministrului în judeţul Botoşani mai sunt trei sate izolate, în sensul că nu pot circula autoturismele, şi două drumuri blocate pe care se va acţiona până duminică seară.

În judeţul Botoşani, nu se poate ajunge în trei sate, iar două pe două drumuri judeţene mai sunt încă probleme de circulaţie. „Vorbim de aşezăminte omeneşti din trei sate, dar cel cu probleme este satul Ichimeni. Nu este izolare că nu se poate ajunge la ei. Nu pot circula autoturismele, din aceasta perspectivă sunt izolate. Urmează să se intervină, estimăm că acest lucru se va realiza până la ora 16.00-18.00. Tot în Botoşani, circulaţia nu este posibilă pe două drumuri judeţene: DJ 292 şi DJ 294. Este vorba despre un dop de 300 de metri, unde se va acţiona până la prânz“, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

De asemenea, acesta a precizat că toate căile de comunicaţii, feroviare şi aeriene deopotrivă, sunt circulabile.

O altă problemă semnalată de Stroe este un pod de gheaţă ce s-a format pe râul Bistriţa, în judeţul Neamţ. „Este o situaţie aparte pe Bistriţa unde s-a creat fenomenul de zăpor, adică mai multe straturi de gheaţă. ISU are în vedere asta, cu dinamitare, totul este pregătit acolo, astfel încât să nu se creeze presiune prea mare pe râul respectiv“, a completat ministrul.

MAI are în teren 764 de efective, iar la nivel naţional, cu participarea altor instituţii ale statului, 2.203 persoane cu 1.043 de mijloace sunt pregătite să intervină.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite