Preşedintele CJ Bihor, pus pe concedieri în masă: Jumătate dintre angajaţi vor pleca acasă. Există structuri întregi fără obiect de activitate

Preşedintele CJ Bihor, pus pe concedieri în masă: Jumătate dintre angajaţi vor pleca acasă. Există structuri întregi fără obiect de activitate

Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor. Imagine: Adevărul

Preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat marţi că jumătate dintre angajaţii instituţiei pe care o conduce vor fi concediaţi de la 1 decembrie, în condiţiile în care a constatat că aproape toate compartimentele aveau un personal supradimensionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Astfel, de la această dată vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în Consiliul Judeţean vor mai lucra 88,transmite ebihoreanul.ro.
 
Bolojan a afirmat că după ce a făcut o analiză „cantitativă” a muncii personalului CJ şi a „constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate”: în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată" şi există structuri întregi fără obiect de activitate.
 
Acesta a citat ca exemplu o structură care avea ca sarcină gestionarea ariilor protejate, deşi „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”.
 
În actualele condiţii, fondurile de salarizare la CJ ajunge lunar la 270.000 de euro, cu bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.
 
Ilie Bolojan a vorbit şi despre „direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma".
 
Cum arată noua organigramă a CJ Bihor
 
Noua organigramă care urmează să fie votată joi prevede o reducere cu adevărat drastică faţă de cea instituită sub conducerea lui Pasztor Sandor în 2018, şi care conţinea 195 posturi, dintre care 174 sunt în prezent ocupate.
 
Cabinetul preşedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la doar 3 iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur.
 
Potrivit noii organigrame, unele Direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (exemplu - Direcţia Patrimoniu). Direcţia Generală Economică va trece de la 56 de oameni la 27, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16 iar Direcţia Tehnică de la 37 la 20. Dispare şi Biroul de presă şi imagine.
 
„Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal”, a mai spus Bolojan, potrivit sursei citate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările