Peste 7 milioane de cazuri de coronavirus în lume. Un studiu nou arătă că restricţiile de circulaţie au redus rata infectărilor cu 81%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirusul a provocat peste 400.000 de decese în întreaga lume, dar cifrele ar fi arătat mult mai grav dacă nu ar fi fost impusă măsura izolării la domiciliu. FOTO Getty Images
Coronavirusul a provocat peste 400.000 de decese în întreaga lume, dar cifrele ar fi arătat mult mai grav dacă nu ar fi fost impusă măsura izolării la domiciliu. FOTO Getty Images

Pandemia de COVID-19 a cauzat îmbolnăvirea a peste 7.065.200 de persoane şi a făcut cel puţin 404.245 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit luni, de către AFP pe baza datelor oficiale.

Peste 7.065.200 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 3.078.100 sunt considerate vindecate în prezent.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate.

De la bilanţul prezentat cu o zi înainte, în lume s-au înregistrat 3.577 de decese noi şi 111.425 de cazuri noi. Ţările care numărat cele mai multe decese sunt Statele Unite cu 734 de morţi noi, Chile (653) şi Brazilia (525).

SUA, care au înregistrat la începutul lui februarie primul lor deces legat de coronavirus, sunt ţara cea mai afectată atât în număr de morţi, cât şi în număr de cazuri, cu 110.771 de decese pentru 1.951.111 cazuri. Cel puţin 506.367 de persoane au fost declarate vindecate.

În Africa de Sud au fost raportate peste 50.000 de cazuri, iar numărul morţilor a depăşit 1.000.

Un studiu nou a arătat că restricţiile de circulaţie au redus rata infectărilor cu 81%

Controlul riguros al mişcărilor populaţiei şi izolarea la domiciliu au avut un impact pozitv asupra numărului de infectări, prevenind moartea a 3.1 milioane de persoane la nivel Europei, conform unor date furnizate de Imperial College din Londra.

Echipa a analizat datele despre decesele Covid-19 din 11 ţări europene, inclusiv Marea Britanie, Italia, Franţa, Spania şi Germania şi a calculat rata de transmitere şi mortalitatea. Restricţiile de circulaţie de la sfârşitul lunii martie au redus rata de înmulţire a cazurilor noi din Marea Britanie de la 3,8 la 0,63.

Axel Gandy, profesor de statistică la colegiul citat, a afirmat că sunt departe de a obţine imunitatea de grup. El consideră că peste 70% din populaţie ar trebui să fie rezistentă la virus pentru ca imunitatea de grup la coronavirus să funcţioneze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite