Percheziţii de amploare în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman, la persoane bănuite că ar fi făcut evaziune fiscală în domeniul medical şi în construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţă FOTO Adevarul
Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţă FOTO Adevarul

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 15 percheziţii domiciliare, în Bucureştii şi în 2 judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste două milioane de euro, prin evaziune fiscală în domeniul medical şi în construcţii.

În urma descinderilor, care sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, vor fi puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi duse la audieri. 

Potrivit unui comunicat de presă, acţiunea vizează documentarea activităţii unei clinici medicale private din Capitală care, în perioada 2010 - 2014, s-ar fi sustras de la plata obligaţiunilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni fictive şi inexacte. 

„Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii. La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănui”, se arată în document. 

În consecinţă, clinica privată ar fi creat un prejudiciu de peste 2 milioane de euro statului român, arată anchetatorii. 

La descinderi participă 58 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov şi Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite