Orban: Medicul-erou este tratat în cele mai bune condiţii, în Belgia

Orban: Medicul-erou este tratat în cele mai bune condiţii, în Belgia

Premierul Orban a cerut spitalelor să facă investiţii în modificări dacă nu funcţionează în clădiri adecvate

Premierul Ludovic Orban a declarat că a cerut astăzi, în urma şedinţei Centrului Naţional de Coordonare a Intervenţiei, mai multe controale în spitale pentru a vedeaa în ce măssură respectă normele de siguranţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orban a mai spus că a cerut DSP-urilor şi ISU controale pentru a vedea în ce măsură spitalele româneşti respectă normele de siguranţă la incendii, mai ales la secţiile de ATI. 

Premierul nu a putu preciza câte spitale au autorizaţie de funcţionare de la ISU şi i-a iinvitat pe cei care nu îndeplinesc condiţiile cerute de lege să facă investiţii şi modificări pentru a se conforma.

Orban a mai spus că medicul care a intrat în flăcări pentru a salva pacienţi din salonul incendiat din Piatra Neamţ - Ioan Cătălin Denciu - a ajuns în Belgia la Spitalul militar Regina Astrid şi că a intrat în tratament, fiind îngrijit în cele mai bune condiţii.

Premierul a cerut presei să nu mai sune pentru a obţine informaţii despre medic pentru că îi deranjează pe medici.

10 pacienţi sedaţi şi intubaţi de la ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ şi-au pierdut ieri viaţa într-un incendiu violent care s-a extins cu rapiditate. În urma tragediei, mai multe cadre medicale de la ATI au suferit arsuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările