Ofiţer de poliţie judiciară din IGPR, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Suma pretinsă: 1,1 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ofiţer IGPR a fosr reţinut pentru luare de mită
Un ofiţer IGPR a fosr reţinut pentru luare de mită

Un ofiţer de poliţie judiciară din IGPR a fost reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă pentru că ar fi pretins în mod repetat, de la o persoană vizată într-un dosar, suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz şi pentru procurorul şef de secţie.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 mai 2020, a inculpatului Fleancu Marius Aurelian, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform anchetatorilor, în perioada februarie – aprilie 2020, Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofiţer poliţie judiciară delegat să efectueze activităţi de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz şi procurorul şef de secţie.

Banii ar fi fost pretinşi prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofiţerul fusese delegat să facă activităţi de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:

- acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză şi în cele din urmă la o soluţie de clasare

- acesta ar interveni la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă) astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse.

Sâmbătă, bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite