Militarii români din teatrul de operaţii Mali, decoraţi cu medalia ONU

Militarii români din teatrul de operaţii Mali, decoraţi cu medalia ONU

Miltarii români folosec în misiunile lor în Mali elicopterele IAR-330 Puma L-SAR FOTO MApN

Aviatorii militari din detaşamentul Carpathian Pumas din teatrul de operaţii Mali, au fost decoraţi cu medalia ONU, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, marţi, în prezenţa Reprezentantului Special al Secretariatului General al ONU, Mahamat Saleh Annadif, şi a delegaţiei Ministerului Apărării Naţionale, condusă de comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul-maior Ioniţă Dorin.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Marţi, 25 februarie, în baza Camp Castor, Gao, a avut loc ceremonia de acordare a medaliilor ONU pentru militarii detaşamentului Carpathian Pumas participanţi la Misiunea Multidimensională Integrată a ONU de Stabilizare în Republica Mali - MINUSMA. Militarii români întrunesc toate condiţiile de eligibilitate în calitate de membri ai misiunii MINUSMA şi au fost recompensaţi cu medalia ONU pentru profesionalismul şi implicarea de care au dat dovadă în realizarea misiunilor sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite în cele aproape cinci luni de când se află în teatrul de operaţii Mali”, arată MApN într-un comunicat.
 
Sursa citată a precizat că ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa Reprezentantului Special al Secretariatului General al ONU, Mahamat Saleh Annadif, şi a delegaţiei Ministerului Apărării Naţionale, condusă de comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul-maior Ioniţă Dorin.
 
Detaşamentului Forţelor Aeriene Române execută, la solicitarea Organizaţiei Naţiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală – MEDEVAC/CASEVAC, misiuni de căutare-salvare, transport trupe şi materiale, misiuni de inserţie/extracţie, cercetare şi patrulare aeriană, misiuni de recunoaştere şi supraveghere în sprijinul ONU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: