Medicii avertizează că minivacanţa de 1 Decembrie ar putea avea efecte devastatoare. „Suntem deja arhiplini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul medical al Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat că spitalul este deja „arhiplin” şi a atras atenţia privitor la efectele pe care le va avea minivacanţa de 1 Decembrie asupra creşterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Medicul Simin Aysel Florescu declarat, pentru DIGI 24, că Spitalul "Victor Babeş": este arhiplin, inclusiv camerele de garda, de consultaţii, toate canapelele sunt pline de pacienţi care sunt internaţi temporar acolo până sunt externaţi alţi pacienţi, ca să li se facă loc. Pacienţii stau pe canapele pentru consultaţii, stau la oxigenul din camerele de gardă.

Medicul consideră că minivacanţa de 1 Decembrie ar putea avea aceleaşi efecte pe care le-au avut şi concediile din vară când, din cauza locurilor aglomerate, transmiterea s-a accelerat în loc să scadă:

„Numărul de pacienţi este la fel de mare, nu prea cred că am rămas la un platou, în ultimele săptămâni sunt pacienţi cu forme severe de boală care ajung la noi după o şedere cam lungă acasă sau în alte locuri. Lucrurile stau la fel de rău ca până acum, ne aşteptăm cu ocazia vacanţei de 1 Decembrie să se întâmple ceva asemănător cu ce s-a întâmplat după concediile de vară. Pe măsură ce locurile sunt aglomerate şi lumea umblă mai mult, transmiterea se accelerează în loc să scadă. Dacă fiecare dintre noi nu înţelege că trebuie să stea puţin mai altfel decât anii precedenţi... nu e o plăcere pentru nimeni să stea în casă, să renunţe la excursii, ne-am dori să mergem, dar anul acesta ar trebui să ne abţinem", a explicat Simin Aysel Florescu, potrivit sursei citate.

De altfel şi managerul Spitalului „Marius Nasta“, Beatrice Mahler, spunea că, în opinia sa, avem o zonă de platou, dar rata de pozitivare este mare, atrăgând atenţia asupra importanţei respectării măsurilor impuse de autorităţi. 

“Din datele pe care le vedem până la acest moment, avem o zonă de platou pe care o menţinem în această perioadă din punct de vedere al cazurilor noi. (...) Trebuie să înţelegem că respectarea regulilor este o prioritate. Rata de pozitivare este crescută.”a declarat Mahler.

Totodată, aproape o jumătate de milion de români au fost diagnotsicaţi până acum în România cu COVID-19. Din 475.362 de cazuri de persoane infectate, 353.188 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, potrivit datelor oficiale.  Luni, 30 noiembrie, au fost depistate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Bucureştiul rămâne pe primul loc la numărul de infecţii, cu 522 în ultimele 24 de ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite