Măsurile anti-COVID l-au făcut pe Nelu Iordache să piardă primul avion şi să rateze, astfel, fuga din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Iordache era pregătit să fugă din ţară, dar s-a încurcat în procedurile anti-COVID. Imagine: Inquam Photos / George Călin
Nelu Iordache era pregătit să fugă din ţară, dar s-a încurcat în procedurile anti-COVID. Imagine: Inquam Photos / George Călin

Omul de afaceri Nelu Iordache ar fi trebuit să plece din ţară cu o cursă low cost miercuri la ora 8.10, cu o oră şi jumătate înainte să fie preluat de procurorii DNA, au precizat surse apropiate anchetei. Măsurile anti-COVID l-au încurcat atât de mult pe „regele asfaltului” încât a pierdut cursa către Roma şi a fost reţinut până să ia următorul avion.

Iordache a ajuns dis-de-dimineaţă pe aeroportul Otopeni, însă s-a încurcat în formalităţile impuse în contextul pandemic actual, iar până să remedieze problema, avionul a decolat, potrivit G4Media.ro.

Astfel, afaceristul a plecat cu următoarea cursă cu destinaţia Roma, iar când aeronava a decolat, procurorii i-au cerut comandantului să o oprească.

Pilotul s-a conformat, astfel că Nelu Iordache a fost preluat de anchetatori, dus la parchet, iar după şase ore de audieri a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Iordache ar fi ştiut că urmează audieri în acest caz, conform surselor menţionate anterior. Din interceptările existente la dosar, un martor care fusese citat zilele acestea l-a sunat pe omul de afaceri pentru a-i spune de citaţie şi să îl întrebe ce să spună pentru că nu ar fi ştiut nimic despre insolvenţa Romstrade, compania pe care Nelu Iordache a controlat-o.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite