MAE: Platforma care permite completarea formularului necesar la intrarea în Grecia, funcţională. Intrarea în această ţară se poate face de mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punct de frontieră în Grecia, foto shutterstock
Punct de frontieră în Grecia, foto shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că platforma care permite completarea formularului necesar la intrarea în Grecia este funcţională la ora transmiterii ştirii, deşi nu a mers de la miezul nopţii, aşa cum anunţaseră autorităţile elene.

Intrarea în Grecia se va putea face de miercuri, de la ora 6.00.

”MAE precizează că platforma electronică https://travel.gov.gr pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) nu a funcţionat începând de astăzi, ora 00.00, ora comunicată de către autorităţile elene”, anunţă MAE.

De asemenea, autorităţile elene au precizat că pentru toate formularele completate în cursul zilei de 14 iulie, codurile QR se vor emite începând cu ora 00.01, în noaptea de 14-15 iulie, iar intrarea pe teritoriul Republicii Elene se va putea efectua începând cu ziua de miercuri, 15 iulie a.c., ora 6.00.

MAE reaminteşte că începând de mâine, 15 iulie, ora 6.00, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei şi testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul  Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Totodată, reprezentanţi atât ai Consulatului General al României la Salonic, cât şi ai Ambasadei României la Sofia vor continua să fie prezenţi în cursul zilei de mâine în punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a se asigura că cetăţenii români beneficiază de asistenţă consulară, în caz de nevoie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite