Judecătorul Cristi Danileţ, cercetat de Inspecţia Judiciară pentru un interviu acordat presei în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Judiciară anunţă că a declanşat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristi Danileţ. Motivul: un interviu pe care magistratul l-a dat în afara orelor de program.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Danileţ Vasilică Cristi – judecător la Tribunalul Cluj pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat remis Adevarul.

.

Magistraţii de la Inspecţia Judiciară subliniază că judecătorul Danileţ „în afara programului de serviciu, a acordat un interviu în cadrul căruia a formulat afirmaţii de natură să ofenseze alte persoane sau instituţii, cu implicaţii politice sau care afectează imparţialitatea autorităţii judecătoreşti”.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii judecătorului în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite