Jandarmeria Capitalei: numărul infracţiunilor pe stadion a scăzut în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au intervenit la zeci de incidente de pe stadioanele bucureştenii. FOTO Adevărul
Jandarmii au intervenit la zeci de incidente de pe stadioanele bucureştenii. FOTO Adevărul

Jandarmeria Capitalei a anunţat că în 2012 a constatat 85 de infracţiuni pe arenele sportive din Bucureşti, o cifră în scădere faţă de 2011 (118), precizând că în cazul a trei suporteri s-a decis interzicerea accesului acestora la competiţii pentru 6 luni.

Conform evaluării activităţii infracţionale şi contravenţionale pe arenele sportive din Capitală, în anul 2012 manifestările violente ale suporterilor pe arenele sportive din Bucureşti au scăzut semnificativ din punct de vedere numeric faţă de anul 2011 iar sancţiunile aplicate de Jandarmeria Capitalei au scăzut cu aproximativ 70 la sută, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, citat de Mediafax.

Trei suporteri din Bucureşti vor fi obligaţi să se prezinte la cea mai apropiată secţie de poliţie, jandarmi sau poliţie de frontieră pe timpul desfăşurării jocurilor sportive, potrivit Legii 10/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive care a intrat în vigoare începând cu 11 ianuarie.

În 2012, Jandarmeria Capitalei a asigurat ordinea publică şi siguranţa spectatorilor la 594 de meciuri de fotbal (4 meciuri ale echipei naţionale, 10 partide din cupele europene, 580 de jocuri din Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a).

Pe numele a trei persoane, cărora jandarmii le-au întocmit acte de constatare pentru folosirea materialelor pirotehnice, procurorii de caz au dispus măsura de siguranţă de interzicere a accesului la jocurile şi competiţiile sportive pe o perioadă de şase luni.

În ceea ce priveşte constatarea faptelor de natură contravenţională, în 2012 au fost aplicate un număr de 210 sancţiuni iar unui număr de 91 contravenienţi le-a fost aplicată şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la manifestări sportive, cu peste 70 la sută mai puţine decât în anul 2011.

În aceeaşi perioadă Jandarmeria Capitalei a aplicat organizatorilor competiţiilor sportive şi societăţilor specializate de pază, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, 19 sancţiuni contravenţionale, din care 18 amenzi în valoare totală de 299.100 lei şi 1 cu avertisment scris.

FC Rapid a primit nouă sancţiuni cu amendă în valoare de 140.000 lei, FC Steaua cinci sancţiuni cu amendă în valoare de 127.000 lei, iar Dinamo o sancţiune cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite