Elena Udrea: Stau şi mă gândesc de ce, Doamne iartă-mă, nu am luat banii ăia acasă, dacă tot erau aşa de mulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, susţine că, deşi a fost condamnată recent la 8 ani de închisoare, în primă instanţă, "nici măcar procurorii nu spun” că ea ar fi "luat vreun ban”.

Udrea le-a pus ironică, jurnaliştilor, că dacă ar fi existat aşa de mulţi bani i-ar fi putut lua acasă şi ”poate că nu mai avea dosare azi”.

Ea a făcut aceste declaraţii la Curtea de Apel Bucureşti, unde Udrea este judecată în dosarul “Hidroelectrica”.

"Deci nici măcar procurorii nu spun că aş fi luat eu vreun ban. Până şi procurorii spun că aşa spune denunţătoarea Topoliceanu că aceşti bani s-au dus la partid şi au fost cheltuiţi în campania pentru alegerile locale la care eu nu am candidat. Stau şi mă gândesc de ce, Doamne iartă-mă, nu am luat banii ăia acasă, dacă tot erau aşa de mulţi. Poate nu mai aveam dosare astăzi.

Deci nici măcar procurorii nu susţin că s-ar fi luat vreun ban, că aş fi luat vreun ban din suma care a ajuns în partid şi despre care nici măcar procurorul nu ştie să spună cât ar fi fost.

Cert este că vorbim de finanţarea unei campanii la care eu nu am participat, o finanţare care s-a făcut la vremea aceea din partea unui om de afaceri care a sponsorizat absolut toate partidele într-un mod în care la vremea aceea se sponsorizau partidele şi campaniile electorale” - a declarat Elena Udrea despre dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

După condamnare, DNA a solicitat ca Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere declaraţiile date de aceasta, dar şi posibilitatea ca ea să plece din România înainte de a fi condamnată definitiv, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când a fugit în Costa Rica.

Cu toate acestera, instanţa a respins cererea DNA.

În acelaşi dosar a fost condambată şi fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana Băsescu, la 5 ani de închisoare. Ambele condamnări sunt cu executare, dar, în primă instanţă.

Magistraţii Curţii de Apel le-au găsite vinovate de acte de corupţie, legate de finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, dar şi pentru referendumul din 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite