Doi traficanţi de minori, cercetaţi sub cea mai blândă măsură preventivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fata de 17 ani a fost racolată dintr-un centru de asistenţă socială Imagine: Arhiva Adevărul
Fata de 17 ani a fost racolată dintr-un centru de asistenţă socială Imagine: Arhiva Adevărul

Doi tineri – de 20, respective 21 de ani – din Prahova sunt cercetaţi în libertate sun control judiciar, după ce au racolat o minoră, pe care se pregăteau să o trimită să se prostitueze mai întâi în Bucureşti, apoi în Austria. Cei doi tineri sunt acum cercetaţi penal pentru trafic de minori, informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

„La data de 15 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, constând în aceea că o adolescentă, de 17 ani, instituţionalizată în cadrul unei instituţii din Dâmboviţa, ar fi fost racolată în scopul exploatării prin practicarea prostituţiei”, se arată în comunicatul DIICOT

De asemenea, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 mai, minora ar fi plecat dintr-un centru de servicii sociale din Târgovişte şi ar fi fost ţinută într-o locaţie, fiindu-i îngrădită libertatea de mişcare.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT-Dâmboviţa, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat minora în  localitatea Puchenii Mari, judeţul Prahova, la locuinţa unui tânăr de 21 de ani. 

Din cercetări a reieşit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ambii din judeţul Prahova, ar fi fost implicaţi în racolarea minorei, în vederea exploatării prin practicarea prostituţiei, pe raza municipiului Bucureşti, urmând să fie transportată în acelaşi scop în Austria.

Puşi sub control judiciar de Tribunalul Dâmboviţa

Tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în urma prezentării la Tribunalul Dâmboviţa, instanţa de judecată a dispus măsura controlului judiciar, potrivit DIICOT.

La activităţile de căutare au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi jandarmi de la Gruparea Mobilă Ploieşti.

De asemenea, activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite