CSM: Şefa Asociaţiei Magistraţilor din România a încălcat Codul Deontologic pentru că i-a cerut demisia Liviei Stanciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat astăzi că Gabriela Baltag, judecător în cadrul Tribunalului Neamţ, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, a încălcat normele de conduită reglementate Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit CSM, în şedinţa din data de 16 februarie 2016, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că Gabriela Baltag, judecător în cadrul Tribunalului Neamţ, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, a încălcat normele de conduită reglementate de art.18 alin. 2 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, conform căruia „Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor”.

O poate ataca la Curtea Supremă

Potrivit dispoziţiilor din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, aprobat prin Hotărârea CSM nr. 326/2005, hotărârea va fi redactată în termen de 20 de zile de la pronunţare, urmând a fi publicată pe pagina de internet a Consiliului.

Hotărârea Secţiei pentru judecători poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului în termen de 5 zile de la comunicare, iar hotărârea Plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile.

Sancţiunea rămâne la dosar

Conform dispoziţiilor Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărârea Secţiei pentru judecători prin care se constată încălcarea normelor de conduită reglementate de Codul deontologic, rămasă irevocabilă, se depune la dosarul profesional al magistratului. 

"Sunteţi o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnităţi!"

În mai 2015, Gabriela Baltag i-a cerut demisia şefei Curţii Supreme, care era victimă în dosarul de şantaj în care Mariana Rarinca a fost condamnată la 3 ani cu suspendare.

Zilele acestea testul de incredere in puterea exemplului indicat cu atata suficienta, in orice imprejurare, de judecatorul Stanciu, care nu uita sa ne aminteasca permanent cine este, a fost picat chiar de protagonista! Muntele de moralitate, pana mai ieri victima, se ascunde astazi după o alta victima care a platit, in schimb, spre deosebire de cea dintai, cu o privare de libertatea usturatoare, timp de 6 luni.
...

Daca sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui sa fie preocuparea care sa nu va dea in niciun fel liniste zilele acestea doamna judecator! Prezenta dumneavoastra in fruntea celei mai reprezentative instante, un etalon al dreptatii, pune in pericol credibilitatea magistratilor, iar in ochii unui observator obiectiv sunteti o persoana care nu mai poate beneficia de respectul acestei inalte demnitati! Dovediţi onoare doamnă judecător, asteptăm demisia dumneavoastră!”

 

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite