CNADNR,obligată să dea despăgubiri materiale de 2 milioane de lei tinerei care şi-a pierdut mâna în accident

CNADNR,obligată să dea despăgubiri materiale de 2 milioane
de lei tinerei care şi-a pierdut mâna în accident

Locul în care s-a petrecut accidentul în urma căruia Elena Ghegeliu şi-a pierdut braţul FOTO Adevărul

Tribunalul Bucureşti a decis ca CNADNR să îi plătească daune materiale de peste două milioane de lei Elenei Ghegeliu, tânăra care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, aceasta obţinând, anul trecut, şi daune morale de un milion de euro, informează Mediafax.

“Obligă pârâta (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) la suma de 2.030.283,05 lei către reclamantă cu titlu de despăgubiri materiale. Cu apel în 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Sentinţa privind daunele materiale acordate Elenei Ghegeliu nu este definitivă, Curtea de Apel Bucureşti urmând să dea o decizie irevocabilă în acest caz.

Iniţial, în 2 iulie 2014, Elena Ghegeliu a înregistrat cererea pentru daune materiale la Tribunalul Constanţa, însă ulterior a retras solicitarea de la această instnaţă şi a înregistrat-o, în 28 august, la Tribunalul Bucureşti.

Avocatul Elenei Ghegeliu spunea atunci că aceasta solicită de la CNADNR despăgubiri materiale în valoare de două milioane de lei, reprezentând contravaloarea protezelor de care are nevoie pentru mâna care i-a fost amputată în urma accidentului din 2006.

Elena Ghegeliu a mai câştigat un proces cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, după ce instanţa supremă a decis, în 11 iunie 2014, ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro.

Aceeaşi sumă fusese stabilită ca despăgubire şi de către Tribunalul Bucureşti, în aprilie 2013, însă Curtea de Apel Bucureşti a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată la instanţa supremă, care, în iunie 2014, a dat o decizie irevocabilă.

CNADNR anunţa, în 19 iunie 2014, că a plătit suma de 4,4 milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, drept daune morale, Elenei Ghegeliu.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul său de mers. Autoturismul a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Elena Ghegeliu a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: