Arest la domiciliu pentru trei dintre poliţiştii-torţionari de la Secţia 16 din Capitală. Decizia Curţii de Apel, definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Digi24.ro
Imagine: Digi24.ro

Trei din cei opt poliţişti de la Secţa 16 din Capitală cercetaţi pentru tortură au fost plasaţi în arest la domiciliu de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii le-au admis contestaţiile împotriva deciziei de arestare preventive instituită instanţa ierarhic inferioară.

Astfel, Viorel Constantin Şeicaru (vicepreşedintele unei alte organizaţii sindicale), Viorel Răzvan Lupu şi Dorin Nine nu vor avea voie să părăsească imobilele de la adresele indicate de ei în faţa instanţei. Ei au scăpat definitiv de măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Bucureşti.

Cei trei au următoarele obligaţii:

  • să nu părăsească imobilul în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza
  • să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecata ori de cate ori sunt chemaţi; 
  • să nu comunice între ei şi nici cu ceilalţi suspecţi sau inculpaţi, cu persoanele vătămate şi cu martorii din prezenta cauză.

O parte dintre agenţii de poliţie cercetaţi pentru tortură de la Secţia 16 din Capitală apar în imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timp ce agresează un bărbat în timpul unui interogatoriu: îl dau cu capul de masă, în trântesc la pământ şi îl strangulează.

Cercetaţi pentru tortură şi lipsire de libertate

Opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură, fiind acuzaţi că au bătut în luna septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei.

Ulterior, trei dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alţi trei s-a impus măsura controlului judiciar. Alţi doi dintre poliţişti erau deja puşi sub control judiciar de către procurori.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Cele două victime au povestit prin ce au trecut

Ambii au fost încătuşaţi şi loviţi, unul dus pe un câmp de lângă Bucureşti şi lăsat acolo, iar al doilea abandonat într-o zonă rău famată din oraş.

„Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un poliţist în vârstă a adresat injurii, şi eu am adresat, am fost pus la pământ, mi-au pus cătuşele, m-au băgat în maşină, mi-au pulverizat spray paralizant şi mi-au închis uşile.

După care m-au dus pe câmp. Mi s-au dat doi pumni în coaste, după care am fost pus la pământ, cu faţa în jos, m-au bătut cu bastoanele”, spune una din victime.

Cel de-al doi bărbat a spus: „Mi-au pus cătuşe, m-au pus pe bancheta din spate, mi-au dat cu spray în ochi, după care pe mine m-au dus undeva în Ferentari.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite