Andronescu: Clasa a IX-a trebuie să rămână la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că Legea educaţiei trebuie schimbată în sensul rămânerii clasei a IX-a la liceu întrucât şcolile gimnaziale sunt majoritatea la ţară, iar rezultatele la evaluarea naţională indică faptul că în mediul rural şcoala "s-a degradat nepermis de mult".

"Noi nu am scos clasa a IX-a de la licee, dar, aşa cum ştiţi, legea o prevede, iar în anii următori ne vom afla într-o astfel de situaţie. Eu cred că, într-un fel, preluând clasa a IX-a de acolo şi trimiţând-o la şcolile generale care sunt majoritatea în mediul rural, iar elevii de acolo au rezultate mai slabe, ar însemna să aruncăm pe tobogan şi învăţământul liceal", a declarat, joi, la Bistriţa, la o întâlnire cu directorii de şcoli din judeţ, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Andronescu a declarat că, în opinia sa, trimiterea clasei a IX-a la gimnaziu ar pune în dificultate învăţământul românesc.

Ea a prezentat, tot joi, în faţa directorilor de şcoli din Bistriţa-Năsăud, o situaţie comparativă a rezultatelor obţinute de elevi la evaluarea naţională în 2011 şi în 2012.

"Ne atrage atenţia faptul că aproape cu 50.000 de copii are mai puţin promoţia de clasa a VIII-a din acest an faţă de anul precedent cu consecinţele de rigoare", a declarat ministrul.

Andronescu a prezentat apoi o comparaţie a situaţiei mediilor obţinute de elevi în 2011 şi în 2012.

"Ponderea cea mai mare o deţin notele mici ceea ce reprezintă un fenomen îngrijorător pentru procesul de intrare în clasa a IX-a. Aceştia sunt copiii cu care intrăm în clasa a IX-a. Dacă nu vom face ceva pentru ei pentru remedierea pregătirii, atunci îi vom avea la absolvirea liceului la fel cum îi avem la intrare", a spus Ecaterina Andronescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite