Şeful ISU Dobrogea, după ce senatorul PNL Vergil Chiţac a ajuns la spital fără izoletă: Avem o procedură prin care putem să transportăm şi fără izoletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vergil Chitacc fara izoleta captura Antena3
Vergil Chitacc fara izoleta captura Antena3

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, colonelul Daniel Gheorghe Popa, spune că există o procedură prin care persoanele confirmate cu coronavirus pot fi transportate şi fără izoletă la unităţile medicale, în condiţiile în care personalul de intervenţie este echipat corespunzător.

Colonelul Daniel Gheorghe Popa a declarat, vineri, pentru agenţia de presă News.ro, că există o procedură aprobată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin care persoanele care au coronavirus pot fi transportate la spitale şi fără izoletă.

“Avem o procedură prin care putem să transportăm şi fără izoletă în condiţiile de siguranţă pentru personalul de intervenţie, oamenii să fie echipaţi şi după ce transportăm autospeciala este decontaminată. Este o procedură aprobată de DSU. Probabil sunt unităţi în ţară care nu au această izoletă, dar sunt maşini speciale pentru acest scop care sunt decontaminate, este procedură de decontaminare. În acest caz toate persoanele erau confirmate cu coronavirus”, a spus inspectorul şef al ISU Dobrogea.

El a precizat că persoanele confirmate vineri cu coronavirus au fost preluate de personalul medical.

“La spital erau aşteptaţi de personal, au fost preluaţi pe fluxul stabilit pentru primirea celor confirmaţi cu coronavirus. Nu a fost nevoie nici de decontaminare pentru aparţinătorii şi nu s-au intersectat cu alte persoane”, a explicat colonelul Daniel Gheorghe Popa.

Senatorul Vergil Chiţac şi soţia sa au fost aduşi vineri după amiază la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa după ce au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Ei au fost transportaţi de un echipaj medical care purta costume şi măşti de protecţie. Vergil Chiţac şi soţia sa însă nu au fost aduşi cu izoleta, au coborât pe picioarele lor din autospecială şi nu purtau măşti de protecţie.

În judeţul Constanţa sunt cinci cazuri confirmate de coronavirus, 22 de persoane în carantină şi 650 în autoizolare la domiliciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite