470 de români aflaţi în Spania, Belgia, Olanda şi în Irak au fost aduşi în ţară

470 de români aflaţi în Spania, Belgia, Olanda şi în Irak au fost aduşi în ţară

Alţi 470 de români au ajuns acasă în urma eforturilor autorităţilor române

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri seară, că 470 de cetăţeni români aflaţi în Spania, Belgia, Olanda şi în Irak au revenit în ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în ţară a 277 de cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti-Madrid-Bucureşti, respectiv Bucureşti-Barcelona-Bucureşti), a 14 cetăţeni români din Republica Irak (pe ruta Bucureşti-Erbil–Bucureşti) şi a 179 cetăţeni români din Regatul Belgiei şi Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Amsterdam-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", arată MAE într-un comunicat.
 
Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom şi a unei curse operate de o companie privată românească.
 
Cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.
 
Demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a 33 de cetăţeni străini, rezidenţi.
 
De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta Bucureşti-Erbil-Bucureşti au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetăţeni irakieni. Pe aceeaşi cursă, au fost îmbarcaţi şi 125 de cetăţeni străini care îşi continuă, prin România, traseul către statul de destinaţie.
 
"Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate", precizează MAE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: