VIDEO: Ion Lucian: "Mi-aş da viaţa pentru teatru! Dacă ar fi să o iau de la început, aş face-o la fel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele actor, regizor şi dramaturg Ion Lucian a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică după ce fusese internat pe 11 marie la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Doctorii îl diagnosticaseră cu bronhopneumonie şi anemie.  Actorul urma să împlinească 88 de ani peste doar două săptămîni. Trupul său va fi ridicat de familie şi cel mai probabil va fi depus în locul cel mai drag al său, Teatrul Excelsior din Buc

“Dacă cumva voi apuca să scriu cartea mea biografică o voi numi <Biruinţele unui învins>, pentru că datoria mea era să fac lumea mai bună şi nu am reuşit. Când văd ce se întâmplă în societate, nu pot accepta să vad că lumea este condusă de ură şi invidie, şi de aia ma consider un invins.”

 “Eu consider că un actor nu se realizează decât în mediul lui, el cunoaşte pulsul societăţii lui şi de aceea nu se poate realiza într-o lume straină care îl adoptă ca un exilat.”

“Nu am avut nici o clipă satisfacţia de a simţi că statul ăsta pentru care mi-am dăruit viaţa a făcut ceva pentru mine, nimic! Mi-aş da viaţa pentru teatru, chiar în condiţiile astea vitrege. Dacă ar fi să  pot să-mi reiau viaţa, aş lua-o de la început.”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite