Tabără de sculptură în parcul IOR. Cea mai mare statuie ecvestră din România, montată sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuile sculptate în tabăra din august vor fi amplasate în parcul IOR din Bucureşti FOTO Adevărul
Statuile sculptate în tabăra din august vor fi amplasate în parcul IOR din Bucureşti FOTO Adevărul

Primăria Sectorului 3 a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că administraţia locală inaugurează sâmbătă, începând cu ora 17.00 Tabăra de Creaţie-Sculptură Mileniului 3-Eco-Music-Art.

În cadrul acestui eveniment  se va monta Calul Titanilor, cea mai mare statuie ecvestră din România. Cu o înălţime de 7,50 metri, fără piedestal şi numai din oţel. Statuia este creaţia artistei Mihaela Diaconu.

Potrivit organizatorilor, tabăra de sculputură se va desfăşura  în perioada 10-31 august, în Parcul Titan cu participarea sculptorilor: Bogdan Hojbotă, Misha Diaconu, Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară.

Atelierele de sculptură se desfăşoară zilnic între 9.00-21.00, iar în fiecare weekend, publicul doritor poate adresa întrebări artiştilor între orele 11.00-13.00.

La finalul taberei, cele şase lucrări în marmură, lemn şi oţel vor rămâne în Parcul Titan.

Eco-Music-Art este un mixaj de sculptură, muzică  şi ecologie şi se implică prin acţiuni eco şi în  responsabilizarea persoanelor asupra problemelor de protecţia mediului, cu participarea Asociaţiei Environ România şi Ecotic-pentru un mediu curat, cu sprijinul  WWF România.

În fiecare week-end nu va lipsi muzica, iar sculptorilor şi voluntarilor ecologişti li se vor alătura, pentru a susţine concerte, Dan Helciug, Mihai Mărgineanu, Emeric Imre, El Negro, The Band.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Începe distracţia: Summer Well 2013 se deschide mâine la domeniul Ştirbey. Programul şi transportul

Centrul Capitalei, spaţiu de vacanţă. A doua ediţie a proiectului Poiana Urbană începe joi

Jazz-ul şi poezia se contopesc pentru o lună de vară la Palatul Mogoşoaia. A treia ediţie a festivalului, deschisă pe 7 iulie

Bucureştiul devine al lui Caragiale de la 1 iulie. A doua ediţie a festivalului de teatru şi muzică, din nou în Capitală

Centrul Bucureştiului, împânzit de muzică bună: a doua ediţie a Festivalului de Jazz în Aer Liber începe în iulie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite