Scandal la o şcoală din Bucureşti. Părinţilor li s-au cerut câte 150 de lei pe lună. Părinte: „Noi am cumpărat hârtie igienică şi săpun. E normal?“ Director: „Da, e normal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi părinţi de la şcoala generală „Ionel Teodoreanu“ din Capitală spun că învăţătorii le-ar fi cerut bani pentru achiziţionarea de mobilier, manuale şi chiar şi dozatoare şi un aspirator. Este vorba de 150 de lei în fiecare lună, precum şi de o „taxă“ anuală de 500 de lei.

Digi 24 a difuzat o înregistrare cu o discuţie între un părinte şi directorul şcolii în care cei doi discută despre această taxă, directorul susţinând că este normal ca părinţii să cumpere hârtie igienică şi săpun pentru şcoală.

Părinte: Ne-au spus să cumpărăm mobilier, în nenumărate rânduri!

Director: A spus doamna Mihai, dumneavoastră, a spus X a spus Y...

Părinte: Doamnă, ne-au spus în şedinţă că o să cumpărăm mobilier!

Director: Deci de mobilier nu aveau cum să spună...

Părinte: Şi ne-au spus şi cât costă şi costă că nu o să ne ajungă banii. Ne-aţi spus şi dumneavoastră că nu avem mobilier specific la clasă.

Director: Nu avem! Corect că nu avem!

Părinte: Şi că nu vă dă Primăria!

Director: Nu puteam să promit doamnă că ne dă Primăria până nu aveam răspunsul sigur de la ei.

Părinte: Dar de ce trebuie să ştim noi ce e în bucătăria dumneavoastră?

Director: Păi uitaţi, acum de ce trebuie să ştie inspectoratul (nr. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) ce e în bucătăria noastră?

Părinte: Noi am cumpărat hârtie igienică şi săpun. E normal să cumpărăm noi părinţii?

Director: Dommnă, vă spun că e normal. Noi vă dăm ce avem în şcoală...

Părinte: De ce nu aţi venit să ne daţi măcar un metru de hârtie?

Director: Nu ştiu. Vă dau un sul de hârtie igienică. Gata? Am terminat?

Prinţii spun că aceşti bani au fost ceruţi încă din luna iunie. „Ni s-a pus în vedere o contribuţie lunară pentru următorii 5 ani. Pentru început ni s-a cerut o sumă de 500 de lei ca ulterior din octombrie să contribuim lunar cu 150 de lei indiferent dacă copiii sunt în vacanţă sau bolnavi, motivând că aceşti 150 de lei vor acoperi rechizitele. În momentul de faţă suntem manipulaţi, constrânşi că va fi clasa dizolvată, că se va desface această clasă”, a afirmat un părinte, potrivit Digi 24.

Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti este la curent cu situaţia de la şcoala Ionel Teodoreanu.

„Nu cadrele didactice, nu directorii şcolii şi nicio altă persoană a unităţii de învăţământ nu are dreptul de a strânge aceste sume. Ele se pot strânge şi folosi doar de asociaţiile de părinţi constituite cu personalitate juridică. Dacă există situaţii în care cadrele didactice solicită sau strâng astfel de fonduri ele nu sunt legale”, a declarat Ioana Neacşu, inspector şcolar general.

Luni, o echipă de la Inspectoratul şcolar se va deplasa la şcoala cu pricina pentru a discuta cu părinţii, profesorii şi conducerea instituţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite