Prefectul Traian Berbeceanu: „Rata de infectare a trecut de 6 în Bucureşti, dar nu luăm în calcul carantinarea Capitalei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, Bucureştiul a atins o incidenţă cumulată a infectărilor cu noul tip de coronavirus de 6,13 la mia de locuitori (pe ultimele două săptămâni). Totuşi, prefectul Traian Berbeceanu a declarat că autorităţile nu iau în calcul carantinarea Capitalei.

Capitala a ajuns la o rată de infectare de 6,13 la mia de locuitori, în creştere faţă de sâmbătă, când rata era de 5,88. Numărul de infecţii creşte, în condiţiile în care s-au făcut mai puţine testări. Şase localităţi din zona Bucureştiului au intrat, între timp, în carantină.

„Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă! Considerăm că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente. Dacă le respectăm cu stricteţe, vom putea preveni răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, la Europa FM, citat de Libertatea.

Dumincă, Capitala a înregistrat cele mai multe noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 1.222 de cazuri, cu 54 mai multe faţă de sâmbătă. o creştere cu 54 faţă de sâmbătă.

„Incidenţa a sărit de şase, dar numărul celor depistaţi pozitiv e mai mic ca la alte raportări din zilele trecute şi nu ne îngrijorează. Într-adevăr, au fost teste mai puţine, dar, în afară de incidenţa cumulată, mai sunt analizaţi şi alţi indicatori”, a mai spus Berbeceanu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite