Nicuşor Dan intervine în disputa cu Alexandru Arşinel. Motivul pentru care nu i-a prelungit actorului mandatul de director

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut, marţi, câteva câteva precizări despre contractul lui Alexandru Arşinel la Teatrul Constantin Tănase. Primarul a explicat în acest sens şi de ce nu a mai fost prelungit mandatul actorului de director artistic.

„Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul general al Capitalei a afirmat că nu i-a mai prelungist mandatul de director artistic al marelui actor Alexandru Arşinel, ca urmare a informaţiilor primite din teatru despre activitate sa.

 „În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, a mai precizat edilul Capitalei.

Alexandru Arşinel anunţase anterior că nu i s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual, şi afirma că nu i s-a interzis să joce, „dar e pe aproape! S-a purtat urât!”.

„Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mişcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru… Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc... Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotaţie, ne vine rândul mai greu. 

Când am renunţat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic şi urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră şi tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât.” a spus actorul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite