Expoziţie de icoane la Palatele Brâncoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia

Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, organizează  Expoziţia de Icoane din Galeria Cuhnia.

Începând din acest weekend şi până pe 15 aprilie, Galeria Cuhnia găzduieşte icoanele care vor face parte din iconostasul bisericii de la Alba Iulia, lacas ce poartă hramul Sfinţilor Mucenici Brâncoveni şi al celor trei Sfinţi Ioan - Botezătorul, Evanghelistul şi Hrisostomul.

„Realizarea icoanelor expuse la Palatele Brancoveneşti a avut loc sub îndrumarea teologică a părintelui Jan Nicolae, slujitor al Bisericii de la Alba Iulia, si a reunit o serie de artisti care au concurat pentru realizarea unui spaţiu eclezial impresionant. Pictura, într-o viziune plasată sub semnul inovaţiei cuviincioase, aparţine lui Ioan Popa, ca şi icoanele din maiestuosul iconostas din lemn de stejar, sculptat nobil şi auster de Virgil Scripcariu.Veşmintele liturgice au fost brodate de artista Carmen Paiu, iar la desăvârşirea icoanelor a contribuit şi Camelia Popa, soţia pictorului Ioan Popa“, anunţă reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Icoanele vor pleca de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti joi, 16 aprilie, pentru a fi puse la locul lor, în Biserica de la Alba Iulia, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Sfinţirea bisericii va avea loc pe17 mai.

Galeria Cuhnia va fi deschisă între orele 10.00 şi 18.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite