Daily Mail, despre Palatul Parlamentului din Bucureşti: „Planul dictatorului Ceauşescu de a crea un centru inspirat de Phenian”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României FOTO Shutterstock
Parlamentul României FOTO Shutterstock

Jurnaliştii britanici au inclus „Casa Poporului” pe o listă a construcţiilor „nereuşite, jenante”, a căror costuri de întreţinere este disproporţionat faţă de utilitatea lor.

Jurnaliştii de la Daily Mail au inclus Palatul Parlamentului din Bucureşti  alături de alte clădiri din lume, considerate emanaţii ale vanităţii unor primari, dictatori sau arhitecţi: Marble Arch Mound (Marea Britanie), Apartamente Intempo - Benidorm (Spania), Stadionul Olimpic - Montreal (Canada), Hotel Ryungyong - Phenian (Coreea de Nord), Podul Insulei Russky - Vladivostok (Rusia), New South China Mall - Dongguan (China), Ciudad Real Central Airport - Ciudad Real (Spania), Autogara Centrală Tel Aviv - Tel Aviv (Israe). 

Despre Palatul Parlamentului din Bucureşti, jurnaliştii britanici notează că este a treia clădire cea mai mare din lume şi a costat o construcţie raportată de 4 miliarde de lire sterline.

Costurile cu gazul şi electricitatea sunt de aproape 6 milioane de lire sterline pe an, chiar dacă doar 30% din palat este ocupat.

„Structura colosală a făcut parte din planul dictatorului român Nicolae Ceauşescu de a crea un centru civic inspirat de capitala nord-coreeană, Phenianul”, scrie sursa citată.

Cunoscut pentru interiorul său ornamentat, compus din 23 de secţiuni, palatul găzduieşte cele două camere ale Parlamentului României: Senatul şi Camera Deputaţilor, alături de trei muzee şi un centru internaţional de conferinţe

Palatul, care a fost finalizat în cele din urmă în 1997, are un total de 1.100 de camere

Pentru construirea Palatului Parlamentului, cunoscut şi sub numele de „Casa Poporului”, scrie Daily Mail, au fost mutaţi 40.000 de locuitori şi demolate biserici, spitale şi clădiri religioase.

Este cea mai grea clădire din lume, cântărind aproximativ 4.098.500.000 de kilograme (9,04 miliarde de lire sterline; 4,10 milioane de tone).

„Palatul are un total de 1.100 de camere, iar la insistenţele lui Nicolae Ceauşescu, opt tuneluri subterane în caz de război nuclear”, mai spun jurnaliştii britanici.

Vă recomandăm şi: 

Exclusiv. Pentru ce joburi puteţi aplica la Centrul de Excelenţă pe care Booking.com îl deschide în Bucureşti

Circulaţie blocată pe Centura Bucureşti, din cauza unui accident în care au fost implicate patru maşini

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite