Cea mai mare statuie ecvestră din România poate fi admirată în Parcul I.O.R. Cât măsoară construcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Titan din Capitală s-a transformat, sâmbătă, în unul dintre cele mai căutate locuri din Sectorul 3, atunci când a fost adusă şi expusă cea mai mare statuie ecvestră din România.

Calul Titanilor, statuia din parcul bucureştean, a fost adusă sâmbătă şi amplasată la intrarea Liviu Rebreanu. Aceasta este construită din metal şi măsoară 7,5 metri fără piedestal, fiind creaţia tinerei artiste Misha Diaconu, în colaborare cu Bogdan Zaharia.

Cei care au luat parte la amplasarea statuii s-au bucurat de un devărat spectacol, statuia fiind aşezată în parc cu o macara mare, iar în fundal s-au auzit ritmurile fanfarei.

Montarea statuii, deschiderea oficială a Taberei de Creaţie

Odată cu montarea statuii ecevestre în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală, s-a deschis oficial Tabăra de Creaţie - Sculptura Mileniului 3 Eco Music Art. Aceasta va rămâne deschisă până pe 31 august, iar numeroşi artişti vor lucra în atelierele din parc. La finalul întregului eveniment, lucrările din metal, piatră şi lemn vor rămâne permanent expuse în Parcul Artelor.

În acelaşi timp, în tabăra de creaţie se vor desfăşura activităţi ecologice susţinute de Asociasţia Environ, Ecotic şi WWF România, deoarece organizatorii evenimentului au dorit ca această tabără să transmită un mesaj cu privire la grija pentru mediu.

Potrivit organizatorilor, tabăra se aseamănă cu o campanie de responsabilizare socială prin implicarea publicului în problemele protejării mediului. Directoarea Centrului Cultural Casa Artelor, Alice Barb, a fost cea care a asigurat conceptul.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Casa Artelor va fi introdusă în circuitul cultural bucureştean

Ziua Naţională a Franţei, celebrată în Parcul I.O.R din Capitală: mii de persoane au trăit cinci ore pariziene

„Paris, ieri şi azi“, eveniment ce sărbătoreşte Ziua Naţională a Franţei  în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite