Cea mai mare fiertură de raci şi scoici, pregătită în Parcul Herăstrău

Cea mai mare fiertură de raci şi scoici, pregătită în Parcul Herăstrău

Festivalul Racilor are loc în perioada 3-5 octombrie FOTO Shutterstock

Timp de trei zile, în perioada 3-5 octombrie, în Parcul Herăstrău din Capitală vor fi preparate cinci tone de raci şi o tonă de midi. Organizatorii evenimentului susţin că este vorba despre cea mai mare fiertură de scoici şi raci din Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 3-5 octombrie, Parcul Herăstrău din Bucureşti se transformă într-o zonă dedicată celor care iubesc fructe de mare. La intrarea Charles de Gaulle vor fi pregătite cinci tone de raci şi o tonă de midi, fiind vorba despre cea mai mare fiertură de acest fel din Europa.

„Acestor arome inconfundabile li se vor alătura sute de crapi româneşti fripţi delicat la grătar cu mămăliguţă straşnică, pui de baltă şi multe alte specialităţi pescăreşti. Şi asta nu e tot. Pe aleea principală a parcului, în zona special amenajată pentru Festivalul Racilor, veţi putea gusta şi cumpăra vinuri de soi nobil, alese pe sprânceană. De asemenea, la eveniment vor participa meşteşugari şi producători autohtoni“, potrivit unui comunicat trimis de reprezentanţii evenimentului.

Premium Raci aduce pentru prima dată în România celebrele curse de crustacee (crawfish race), unde competitorii îşi aleg câte un rac pe care îl plasează în centrul „arenei”, iar racul care cade primul din ring este declarat învingător. Competiţiile vor fi organizate din oră în oră, iar câştigătorii vor primi premii din partea organizatorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările