Ce se întâmplă cu pieţele din Sectorul 6? Care vor fi închise şi care vor continua să funcţioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Începând de luni, 9 noiembrie, pieţele din spaţii închise îşi vor înceta activitatea, potrivit noilor restricţii impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirului. Primarul Sectorul 6 a prezentat duminică, 8 noiembrie, care este situaţia acestor spaţii din zona sa de răspundere din Capitală, iar unele dintre pieţe vor continua să fie deschise.

Astfel, potrivit postării lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei, locuitorii au la dispoziţie, în sector, 13 pieţe.

Iata mai jos situaţia fiecăreia dintre ele:

Situaţia pieţelor administrate nemijlocit de către PS6:

► Piaţa “Valea Ialomiţei”. Este piaţă închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul parcării supraterane, cu asigurarea măsurilor suplimentare (trasee etc.);

► Piaţa “Orizont”. Este deschisă (în spaţiu deschis), rămâne deschisă. Sunt tarabe libere, poate primi producători de la alte pieţe - 44 de tarabe;

► Piaţa „Apusului”.  Este deschisă (în spaţiu deschis), rămâne deschisă – 44 de tarabe;

► Piaţa „Giuleşti”.  Este deschisă (în spaţiu deschis), rămâne deschisă – 6 de tarabe.

Situaţia pieţelor administrate de către operatori privaţi:

► Piaţa “Crângaşi”. Este piaţă închisă, relocăm cele 48 de tarabe în parcare şi în parcarea de peste linia tramvaiului 41. Atenţie, va fi operaţională de marţi, 10 noiembrie.

► Piaţa “Drumul Taberei 1” (da, au împărţit această piaţă în două...). Este piaţă închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul lateral şi pe trotuarul din faţa pieţei şi parţial în parcare (unde nu sunt lucrări Termoenergetica).

► Piaţa “Drumul Taberei 2” (cea din spate). Este piaţă închisă, se pare că operatorul nu vrea să mute tarabele în parcarea adiacentă. Oricum, vom amenaja noi, Primăria, pentru producătorii care doresc, tarabe şi în parcarea adiacentă. Dacă operatorul se răzgândeşte, îl invit să mute tarabele temporar în parcarea adiacentă.

► Piaţa “Chilia Veche”. Este administrată de către Carrefour în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piaţa “Politehnicii” Iuliu Maniu.  Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piaţa “Lidl - Crângaşi”.  Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piaţa “Veteranilor I” (da, şi aceasta e împărţită în două...). Este parţial deschisă, poate funcţiona parţial. Se va stabili împreună cu poliţia naţională care sunt părţile care vor rămâne funcţionale.

► Piaţa “Veteranilor II”. Poate funcţiona parţial. Se va stabili împreună cu poliţia naţională care sunt părţile care vor rămâne funcţionale.

► Piaţa “Gorjului”. Pot funcţiona tarabe pe culoarul de acces, acesta fiind generos. Se va stabili împreună cu poliţia naţională care sunt părţile care vor rămâne funcţionale.

Primarul Ciucu a mai anunţat că administraţia mai are în lucru şi soluţia pieţelor volante, în prezent evaluând oportunitatea deschiderii acestora în diferitele spaţii care sunt disponbile.

Cea mai mare piaţă din ţară, Piaţa Oor, din Sectorul 2 al Capitalei, va rămâne deschisă, a anunţat primarul Radu Mihaiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite