Cartea Recordurilor vine din nou în Bucureşti: cea mai mare salată din lume se pregăteşte în Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Pantelimon, din judeţul Ilfov, ar putea fi recunoscută în Cartea Recordurilor drept localitatea în care a fost realizată „cea mai mare salată din lume”. Evenimentul va avea loc în 23 septembrie.

Aproximativ 1.500 de voluntari vor pregăti salata uriaşă într-un bol de 18 metri lungime, 3 metri lăţime şi 90 de centimetri înălţime.

Pentru prepararea celei mai mari salate vegetariene se vor folosi, în total, 20 de tone de legume: 6 tone de roşii, 4 tone de salată verde, 4 tone de castraveţi, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapă, 2 tone de morcovi, 400 kilograme măsline, 800 litri de ulei de măsline şi sare 400 kilograme.

După omologarea recordului, cele 20.000 de porţii de salată vor fi oferite căminelor de bătrâni, cantinelor sociale şi altor centre pentru persoane nevoiaşe.

Până în acest moment, recordul mondial la categoria „Cea mai mare salată din lume” îl deţine localitatea Ierapetra, Creta, Grecia, care în 2010 a preparat o salată de 13.417 kilograme.

Atmosfera va fi animată cu programe muzicale, iar seara, vizitatorii şi participanţii se vor bucura de un spectacol în aer liber şi de focuri de artificii.

Evenimentul va avea loc în data de 23 septembrie, începând cu ora 10.00, în cel mai nou complex expoziţional din România EXPOROM, situat la ieşirea din Bucureşti, în apropiere de DN3.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite