Programul Pieţei Centrale din Chişinău în contextul noilor restricţii

Programul Pieţei Centrale din Chişinău în contextul noilor restricţii

FOTO IPN

Cu o zi înainte de data intrării în vigoare a noilor restricţii impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, administraţia Pieţei Centrale din Chişinău nu cunoaşte dacă intră sau nu sub incidenţa limitărilor. Directorul interimar al pieţei, Ion Pîntea, a declarat pentru IPN că aşteaptă claritate din partea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, care urmează să se convoace în şedinţă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Pîntea spune că a luat act de hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, însă, în punctul care se referă la restricţionarea activităţii pieţelor, se regăseşte sintagma: „pieţe comerciale”. Or, Legea cu privire la comerţul interior prevede noţiuni ca „piaţa mixtă”, „piaţa agricolă” etc. Nu este şi sintagma „piaţa comercială”.

Piaţa Centrală este o piaţă mixtă. „În acest sens, aşteptăm la nivel local, Comisia municipală Extraordinară de Sănătate Publică să vină cu clarităţi, deoarece avem mai multe întrebări deja de la agenţii economici. În ce modalităţi vom activa, ce grafic de muncă, orar?”, explică Ion Pîntea.

Potrivit lui, este necesară o claritate, întrucât în Piaţă sunt şi centre comerciale, dar la care accesul este din străzile Varlaam, Armenească sau Tighina. Şi acestea activează în toate zilele, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică. „Având în vedere că comisia republicană a împuternicit comisiile raionale şi municipale de a reglementa la nivel local situaţia pandemică, cred că este corect să aşteptăm claritate din partea comisiei municipale”, a mai spus directorul.

Potrivit şefului Direcţiei comunicare a Primăriei capitalei, Vasile Chirilescu, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău urmează să se convoace astăzi, 16 februarie, în şedinţă. Hotărârea Comisiei va fi publicată ulterior.

Potrivit Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, care a prelungit starea de urgenţă în sănătate publică până pe 15 aprilie, centrele comerciale din ţară nu vor activa în zilele de sâmbătă şi duminică, începând cu 17 februarie. Din această zi, se restricţionează şi activitatea pieţelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, cu excepţia pieţelor agricole.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările