„Profesorul de sport mi-a ruinat visele“

„Profesorul de sport mi-a ruinat visele“

Elena C. (nume schimbat n.r.) spune că a obosit să lupte

Una dintre victimele antrenorului acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe eleve minore, a povestit pentru „Adevărul" de ce şi-a schimbat declaraţiile la Poliţie. Între timp, Nicolae Şerpul a venit la redacţie pentru a-şi cere dreptul la replică, învinuind jurnaliştii că ar fi parte la un „scenariu murdar".

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena C. a declarat că Nicolae Şerpul a încercat să o convingă să-şi schimbe depoziţiile imediat ce a pornit procesul. Tânăra avea doar 14 ani atunci când antrenorul de atletism (pe atunci profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din Chişinău, de 51 de ani - n.r.) a forţat-o să întreţină relaţii sexuale.

„Îmi spunea că nu a fost decât o aventură. Îmi aducea tot felul de argumente care să mă facă să-mi schimb mărturiile făcute la Poliţe", a mărturisit Elena C. Potrivit fetei, antrenorul a mers şi la părinţii ei. „Era bine informat despre problemele din familia noastră. Obişnuia să vină la noi. Plângeam şi o imploram pe mama să meargă cu mine la proces. Ea nu a acceptat. Odată l-am găsit la noi acasă. Atunci mama mi-a spus: «Poate îl ierţi». Nu mai ştiam ce să fac. Eram derutată. Toată nebunia asta îmi fura din timpul pentru antrenamente şi studii. Aşa că am renunţat să lupt", îşi aminteşte tânăra.
Elena a încercat în câteva rânduri să-i povestească mamei sale că Şerpul îi făcea avansuri şi înainte ca acesta să o forţeze să întreţină relaţii sexuale cu el. „Nu m-a crezut, fiind sigură că era doar un pretext să nu mai stau la căminul liceului", oftează fata.

„SCENARIU CINIC ŞI MURDAR"

Este sigură că nu va mai face niciodată sport de performaţă, deşi, iniţial, părea să aibă o carieră promiţătoare în faţă. „Nu mai pot să fac sport. Nu mai vreau să alerg. Nu mai am nicio dorinţă să ajung departe... Mi-a distrus viaţa şi visele", a recunoscut tânăra.
Nicolae Şerpul nu a întârziat să vină la redacţie pentru a-şi cere dreptul la replică, dar şi să-şi telefoneze victimele ca să le ceară socoteală pentru declaraţiile făcute în presă.
„Aceste articole sunt o mostră brutală de neadevăr. Circumstanţele sunt trase de păr şi nu corespund realităţii, făcând parte dintr-un scenariu cinic şi murdar al unui grup restrâns de persoane de la liceul unde am activat", s-a expus profesorul într-o scrisoare adresată redacţiei.

Acuzat că a violat eleve, vrea iar la catedră

EXCLUSIV Scandal sexual la Liceul Sportiv din Chișinău. Profesor acuzat că și-a violat elevele scapă basma curată


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările