Victor Ponta: România are creştere economică şi poate investi bani în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România, are acum o creştere economică şi poate merge mai departe să investească bani în Republica Moldova, important să existe un control la Chişinău, ca banii să ajungă în proiectele planificate.

Despre aceasta a vorbit prim-ministrul României, Victor Ponta, într-un interviu pentru Radio Moldova.

Premierul român, Victor Ponta va face o vizită la Chişinău, joi, 27 august, unde va vorbi despre investiţiile financiare cu omologul său moldovean, Valeriu Streleţ, informează IPN.

Voi spune la Chişinău că tot ce poate face România pentru a ajuta Republica Moldova în momentele complicate va face. Nu v-am lăsat la greu şi nici nu se pune problema să vă lăsăm”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta mai crede că Republica Moldova, îndreptându-se spre Uniunea Europeană, a făcut o alegere corectă pentru binele său, pentru binele tuturor, şi toate eforturile dureroase sunt în direcţia unei dezvoltări pe viitor, tot ce se face la Chişinău pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE este spre bine.
 

De asemenea, premierul român este bucuros că în ultimii 2-3 ani s-a trecut la fapte concrete, precum construcţia Gazoductului Iaşi-Ungheni, renovarea grădiniţelor, donaţia de microbuze. Nu întâmplător România a ajuns principalul partener comercial al Republicii Moldova. Însă mai sunt de făcut multe altele pe partea de infrastructură, pe partea de reforme.

Premierul român a adăugat că în fiecare vizită a sa vede schimbări în bine în Moldova, dar vede şi lucruri care merg mai încet. De când Victor Ponta este prim-ministru al României, Valeriu Streleţ este al 4-lea prim-ministru al Republicii Moldova, şi, poate, ţara ar avea nevoie de mai multă stabilitate.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite