Partidul Democrat anunţă mobilizare generală înainte de alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PD, Marian Lupu, a devenit preşedintele fracţiunii parlamentare a democraţilor FOTO: Adevărul
Liderul PD, Marian Lupu, a devenit preşedintele fracţiunii parlamentare a democraţilor FOTO: Adevărul

În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, democraţii şi-au stabilit priorităţile pentru perioada următoare. Potrivit unui comunicat, aceştia se vor concentra pe următoarele alegeri şi menţinerea stabilităţii politice în ţară.

„Ne aşteaptă un an politic foarte complicat, în care avem obligaţia să ne consolidăm atât în interiorul partidului, cât şi să promovăm Coaliţia de guvernare. Summit-ul de Vilnius trebuie să devină un succes pentru Republica Moldova, pentru un viitor mai bun al cetăţenilor ţării. Miza este mare şi trebuie să ne mobilizăm cu toţii”, a declarat liderul PD Marian Lupu, după întrunire.

Oligarhul Vlad Plahotniuc se retrage din Parlament: „Nu am intrat în politică pentru bani sau imunitate. Eram deja bogat“

În cadrul şedinţei s-a decis că Lupu va deveni preşedinte al fracţiunii parlamentare a PDM, iar Dumitru Diacov va ocupa funcţia de vicepreşedinte al grupului. Totodată,  Diacov se va implica, alături de prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc, în coordonarea activităţii partidului în teritoriu şi în dialog cu cetăţenii, după ce Plahotniuc a anunţat astăzi că renunţă la mandatul de deputat.

Marian Lupu va fi preşedintele fracţiunii PD din Parlament

Cine îi ia locul lui Plahotniuc în Parlament

De asemenea, democraţii au anunţat „o prezenţă în număr impresionant la manifestaţia programată pentru 3 noiembrie în PMAN, pentru susţinerea cursului de integrare europeană a Moldovei“, potrivit comunicatului.

Comentator politic: „Activitatea lui Plahotniuc reflectă sindromul Becali: şi-a făcut averi şi vrea să fie permanent în vizorul mass-media“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite