Ministrul de Externe al R. Moldova: „Nu vedem niciun motiv pentru care să fim atacaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu
Nicu Popescu

Şeful diplomaţiei moldoveneşti, Nicu Popescu, e de părere că nu există motive ca Federaţia Rusă să atace Republica Moldova. În acest sens, el speră că agresiunea rusă nu va trece de graniţele Ucrainei.

Republica Moldova monitorizează regiunea separatistă Transnistria pentru a observa orice eventual semn de escaladare a tensiunilor după invazia Rusiei în Ucraina, iar „situaţia până în prezent este calmă”, a declarat marţi, la Bruxelles, Nicu Popescu, care a reafirmat politica de neutralitate a guvernului de la Chişinău în contextul războiului din ţara vecină, consemnează Reuters şi Euractiv, potrivit Agerpres.

„Nu am observat nicio mişcare în direcţia escaladării” în Transnistria, a spus Nicu Popescu în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Dar, a adăugat el, „având în vedere ce s-a întâmplat în regiune înainte, noi ca guvern nu putem exclude nicio opţiune şi trebuie să luăm în considerare toate scenariile de evoluţie a evenimentelor, inclusiv pe cele negative”.

Precizăm că autorităţile de la Kiev au avertizat comunitatea internaţională că, dacă Rusia va cuceri Ucraina, atunci următoarele sale ţinte vor fi vecinii săi, inclusiv R. Moldova.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite