Marian Lupu: Politica ţării este încă instabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, afirmă că situaţia politică a ţării este încă instabilă. Argumentul său este faptul că, din 1991 până azi, mai multe partide au urcat şi apoi au căzut ori chiar au dispărut, ceea ce demonstrează că sistemul politic trebuie să capete stabilitate.

Lupu e de părere că Moldova a învăţat democraţie şi să facă schimbări politice în mod ordonat, la vot şi nu în stradă.

Democratul regretă faptul că nu a existat de la bun început un obiectiv clar de integrare europeană, care să unească toate partidele din ţară în jurul acestei idei. 

„Întârzierea ne-a costat şi ne costă încă”, a declarat preşedintele PDM.

Marian Lupu subliniază că ţara trebuie să tindă doar spre modelul Uniunii Europene, iar guvernarea trebuie ia exemplul altor ţări est-europene care au reuşit: să întărească instituţiile, să armonizeze legislaţia naţională cu legislaţia UE, să ia măsuri pentru atragerea de investiţii.

Liderul PDM se declară optimist în ceea ce priveşte alegerea unui şef de stat pro-european după scrutinul din 30 octombrie.

„Eu mă aştept ca alegerile prezidenţiale din toamnă să dea mesajul că Moldova continuă pe calea europeană, care este calea dezvoltării”, a accentuat Marian Lupu.

Marian Lupu a oferit un interviu pentru agenţia de presă IPN, în contextul marcării a 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite